Η Πελόζι παγώνει τους πανηγυρισμούς των Δημοκρατικών μόνο με ένα βλέμμα

Μέσα σε λίγες ώρες το βίντεο έγινε top viral και ένα εκπληκτικό gif και όλοι επικαλούνται το #PelosiPower!

Η 79χρονη Νάνσι Πελόζι, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ έγινε ευρέως γνωστή, πέραν των ΗΠΑ, επειδή είναι το πρόσωπο που τόσο λόγω αξιώματος όσο και ιδιοσυγκρασίας έχει αναδειχθεί σε αντίπαλο δέος του Ντόναλντ Τραμπ.

Μια γυναίκα με περίσσιο «τσαγανό», που αντιπολιτεύεται «στα ίσα» τον πρόεδρο των ΗΠΑ (ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα) και χειρίστηκε με υποδειγματικό τρόπο το θέμα της παραπομπής του -αν και είχε εκφράσει κατ′ επανάληψη σοβαρούς ενδοιασμούς ανησυχώντας για τον διχασμό που θα επέφερε στην αμερικανική κοινωνία και την πόλωση της πολιτικής ζωής. Kαι μια πολιτικός που κάθε δημόσια τοποθέτησή της γίνεται θέμα. Πάντα εύστοχη και πάντα με μια απαραίτητη δόση λεπτής ειρωνείας.

Σε αυτή την «σιδηρά κυρία» ήταν στραμμένα λοιπόν όλα τα βλέμματα και κατά την συνεδρίαση της Βουλής και την ψηφοφορία για την παραπομπή του Τραμπ και όταν ήρθε η στιγμή να ανακοινώσει το αποτέλεσμα έδειξε για μια ακόμη φορά ποια είναι.

Αν και για τους Δημοκρατικούς ήταν η στιγμή που περίμεναν από τη μέρα που εξελέγη ο Τραμπ και η υπερψήφιση της πρότασης για παραπομπή του σε δίκη στην Γερουσία ήταν γι′ αυτούς μια πανηγυρική δικαίωση, η Πελόζι είχε άλλη άποψη και αυτή επιβλήθηκε χωρίς να χρειαστεί να πει έστω μια λέξη.

Τη στιγμή που ανακοινώνει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από την πλευρά των Δημοκρατικών ακούγονται μερικά πρώτα, δειλά χειροκροτήματα τα οποία όμως παγώνουν μέσα κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η Πελόζι, από την έδρα της προέδρου αρκέστηκε μόνο να αγριοκοιτάξει προς την πτέρυγα των συναδέλφων της στα δεξιά της και με μια κίνηση του χεριού της, τούς έδωσε να καταλάβουν πως δεν πρόκειται να επιτρέψει, ούτε να ανεχτεί πανηγυρισμούς.

Η ίδια άλλωστε είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως αυτή ήταν μια «θλιβερή μέρα» για τη χώρα και το πολιτικό σύστημα.

Σε κάθε περίπτωση αυτή η σκηνή, λίγων μόνων δευτερολέπτων (στο 2:20 στο βίντεο), δεν πέρασε απαρατήρητη.

Πολλά ΜΜΕ τη σχολίασαν με μακράν καλύτερο τίτλο αυτόν του Reuters «If looks could kill» («Εάν ένα βλέμμα μπορούσε να σκοτώσει») και ήδη το σχετικό βίντεο είναι ένα από τα top virals της ημέρας, έχει γίνει gif ενώ τα σχόλια στο Τwitter για την υπέροχη Πελόζι (#PelosiPower) δεν έχουν τελειωμό.

Απολαύστε την, αξίζει!

Δημοφιλή