Πέντε ενδείξεις ότι η άνοιξη φτάνει και την χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ

Τα καλά νέα της Κυριακής.
Η Ακρόπολή και η αμυγδαλιά
Η Ακρόπολή και η αμυγδαλιά

Μετά από έναν χειμώνα που φάνηκε ατελείωτος, η αλλαγή (της εποχής) είναι τελικά στον ορίζοντα. Η ζωή αναγεννάται από το έδαφος, μικροσκοπικά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και τα μάλλινα καπέλα αποθηκεύονται στο κάτω συρτάρι.

Ναι, καλά καταλάβατε, η άνοιξη έρχεται. Ακολουθούν πέντε σημάδια που προοικονομούν την άφιξή της. Εμείς, δεν ήμασταν ποτέ πιο έτοιμοι να την υποδεχτούμε.

Η θερμοκρασία αυξάνεται
Μάλλον έχετε ήδη νιώσει τη ζεστασιά του ήλιου στο πρόσωπό σας. Μετά από μια ιδιαίτερα ψυχρή περίοδο, η θερμοκρασία ανεβαίνει ξανά. Δεν εννοούμε ότι είναι καιρός για σορτς και σαγιονάρες, αλλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ανατέλλει νωρίτερα.
Μήπως έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι το φως του πρωινού ήλιου αρχίζει να φαίνεται από τις πλευρές των κουρτινών όταν σβήνει ο συναγερμός σας; Οι μέρες μεγαλώνουν και θα συνεχίσουν έτσι, έως τις 21 Ιουνίου, όταν και θα έχουμε τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. Εάν αυτό δεν είναι αιτία γιορτής, τότε δεν ξέρουμε τι είναι.

Μετέωρα
Μετέωρα

Η άγρια ζωή ξυπνά
Μετά από ένα χειμώνα αδρανοποίησης, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε περισσότερες αλεπούδες, πουλιά, ποντίκια, μέλισσες και άλλα ζώα να επισκέπτονται τον κήπο ή τον δρόμο όπου ζείτε. Ανοίξτε το παράθυρο, ακούστε τη φύση, απολαύστε το θόρυβο των εντόμων - και πείτε «μπράβο» στον εαυτό σας για όσα περάσατε τους μήνες που ακολούθησαν τον προηγούμενο Μάρτιο.

Τα λουλούδια επιστρέφουν
Αναρριχητικά φυτά φυτρώνουν σε πάρκα, δεντρολίβανα ανθίζουν με μοβ άνθη - αν κοιτάξετε προσεκτικά, υπάρχουν σίγουρα σημάδια ότι η φύση είναι σε κίνηση. Σύντομα, οι κορμοί και τα κλαδιά των σκελετωμένων δέντρων θα είναι πλούσια με φύλλα, οι φράχτες και οι θάμνοι θα είναι γεμάτοι ζωή ξανά και το χρώμα θα επιστρέψει στη ζωή μας. Τόσο έτοιμοι για αυτό!

Σύμη
Σύμη

Οι περίπατοι μετά τη δουλειά είναι πολύ πιο ελκυστικοί
Εάν έχετε περάσει τους τελευταίους έξι μήνες γκρινιάζοντας επειδή δεν μπορείτε να περπατήσετε μετά την δουλειά σας λόγω του σκοταδιού και του κρύου, τώρα είναι η στιγμή να πάρετε πίσω όλες αυτές τις χαμένες ευκαιρίες. Τα σκοτεινά βράδια σπρώχνονται πίσω σιγά-σιγά και μέρα με τη μέρα, μια σίγουρη ένδειξη ότι η άνοιξη φτάνει.