Πέντε τρόφιμα που απαγορεύεται να συνδυάσουμε με το αυγό μας

Το «πάντρεμα» αυτό κατηγορείται για δυσκοιλιότητα, προβλήματα στην πέψη, μειωμένη πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και ένα σωρό άλλα.
FatCamera via Getty Images

Τα αυγά συγκαταλέγονται στα αγαπημένα τρόφιμα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης D και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, ενώ βοηθούν και στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Επιπλέον, τα αυγά αποτελούν μια εξαιρετικά ευέλικτη εναλλακτική, καθώς είναι στο χέρι μας να τα μαγειρέψουμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είτε βραστά, είτε ομελέτα, είτε τηγανητά είτε ποσέ, είναι ιδανικά τόσο για το πρωινό όσο και για οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας.

Ωστόσο, ενώ όλοι έχουμε τις μυστικές συνταγές μας, είναι σημαντικό να καταναλώνουμε τα αυγά μας με τον σωστό τρόπο. Τουλάχιστον αν επιθυμούμε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη. Προκειμένου να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, ας μάθουμε ποιες είναι οι πέντε τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε μαζί με τα αυγά.

1. Το γάλα σόγιας

Όλοι γνωρίζουμε ότι το γάλα σόγιας αποτελεί μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Ωστόσο, θα πρέπει να αποφεύγουμε να το καταναλώνουμε παρέα με τα αυγά. Τρώγοντας τα δύο αυτά πράγματα μαζί, η ποσότητα πρωτεΐνης στο σώμα μας αυξάνεται γρήγορα, γεγονός που ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμποδίσει την απορρόφησή της.

2. Το τσάι

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τρώνε αυγά με τσάι για πρωινό. Κάποιοι το θεωρούν απαραίτητο για την πέψη, ενώ άλλοι το προτιμούν προκειμένου να απαλλαγούν από τη δυσάρεστη οσμή του αυγού. Ωστόσο, ο εν λόγω συνδυασμός τροφίμων, ενδέχεται να προκαλέσει ουσιαστικά προβλήματα υγείας όπως η δυσκοιλιότητα και τα αέρια. Επιπλέον, σύμφωνα με μια μελέτη του Journal of Nutrition, η κατανάλωση τσαγιού μαζί με τα αυγά απειλεί να μειώσει την ποσότητα πρωτεΐνης που απορροφούμε.

3. Η ζάχαρη

Μια ακόμη τροφή που πρέπει να αποφύγουμε εντελώς να συντροφεύει τα αυγά μας είναι η ζάχαρη. Όταν καταναλώνονται μαζί, τα αμινοξέα που απελευθερώνονται και από τα δύο αυτά συστατικά, μπορούν να γίνουν εξαιρετικά τοξικά για το ανθρώπινο σώμα και να δημιουργήσουν θρομβώσεις στο αίμα μας.

4. Η μπανάνα

Ο συνδυασμός του αυγού με τη μπανάνα είναι βαρύς για το στομάχι, με αποτέλεσμα η να καθυστερεί την όλη διαδικασία της χώνεψης. Επομένως, είναι καλύτερο να τα απολαμβάνουμε χωριστά.

5. Το κρέας

Η περίσσεια λίπους και πρωτεΐνης στα αυγά και το κρέας, καθιστά τον συνδυασμό τους δύσκολο στην πέψη. Επιπλέον, η κατανάλωσή τους στο ίδιο πιάτο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι και ράθυμοι, επομένως καλύτερα να την αποφύγουμε.

Πηγή: food.ndtv