ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2020 15:02 EEST | Updated 28/05/2020 16:55 EEST

Κατήγγειλε στην Αστυνομία επίθεση από αφροαμερικανό - κι έχασε τη δουλειά της

Το βίντεο που αποκαλύπτει τι είχε συμβεί.

Christian Cooper/ Facebook

Όλα ξεκίνησαν στο Σέντραλ Παρκ όταν ο Κρίστιαν Κούπερ, αφροαμερικανός, ήταν στο πάρκο κάνοντας παρατήρηση πουλιών.

Η γυναίκα που εμφανίζεται στο βίντεο, η Άμυ Κούπερ, έχει βγάλει τον σκύλο της βόλτα, χωρίς να του φοράει το λουράκι του.

Ο άντρας της ζητάει να φορέσει στον σκύλο της το λουρί του. Βλέποντας την αντίδραση της άρχισε να την τραβάει βίντεο. Εκείνη, φωνάζοντας και τραβώντας τον σκύλο με το χέρι της, του ζητάει να σταματήσει να την τραβάει βίντεο. Εκείνος δεν σταματά και την παρακαλεί να μην τον πλησιάζει.  

Καθώς συνεχίζει να τον πλησιάζει, του λέει ότι θα τον τραβήξει  φωτογραφία και θα καλέσει την αστυνομία εάν δεν σταμάτησε να την τραβάει.

Ο Κούπερ της λέει ήρεμα «παρακαλώ, καλέστε την αστυνομία».

«Θα τους πω ότι ένας αφροαμερικανός άντρας απειλεί τη ζωή μου», λέει εκείνη, ενώ ο Κούπερ δεν έχει κάνει καμία απειλητική κίνηση.

Παίρνει τηλέφωνο ενώ συνεχίζει να σέρνει τον σκύλο της από το κολάρο του.

«Είμαι στο Ράμπλ, και υπάρχει ένας άντρας, αφροαμερικανός, φοράει κράνος ποδηλάτου. Με καταγράφει και απειλεί εμένα και τον σκύλο μου», λέει φωνάζοντας στο τηλέφωνο.

Επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά, αν και ο Κούπες δεν φαίνεται στο βίντεο να την πλησιάζει ή να την απειλεί.

Το λέει και τρίτη φορά, φωνάζοντας περισσότερο και με περισσότερο πανικό στη φωνή της.

«Λυπάμαι. Δεν μπορώ να ακούσω. Είστε εκεί; Με απειλεί έναν άντρα στο Ράμπλ. Στείλτε τους αστυνομικούς αμέσως!», φωνάζει.

Ο Κούπερ ανέβασε το βίντεο στο Facebook και έγινε viral, για την ρατσιστική συμπεριφορά της γυναίκας αλλά και για τον τρόπο που φέρεται στον σκύλο της. Το θέμα, ειδικά μετά τη νέα στυγερή δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικούς, πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις που η εταιρεία που εργάζεται η γυναίκα ανακοίνωσε την απόλυσή της, αναφέροντας ότι η εταιρεία δεν ανέχεται ρατσιστικές συμπεριφοράς, κανενός είδους. 

Επίσης ο φιλοζωϊκός σύλλογος από τον οποίο υιοθέτησε τον σκύλο της, ανακοίνωση ότι  τον παίρνει πίσω. 

Η ίδια, μετά τον σάλο, ζήτησε συγνώμη για τη συμπεριφορά της.

Πηγή: NPR