100.000 πάπιες έτοιμες για «απόβαση» στο Πακιστάν για να εξοντώσουν τις ακρίδες

Που κατακλύζουν εδώ και μήνες χωράφια και αγρούς.
AntGutz via Getty Images

Εκατοντάδες πάπιες αναμένεται να αφεθούν ελεύθερες στο Πακιστάν προκειμένου να εξαφανίσουν τα χιλιάδες παράσιτα που καταστρέφουν τις καλλιέργειες και απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια στην χώρα.

Όχι μία, όχι δύο, αλλά 100.000 πάπιες πρόκειται να φτάσουν στο Πακιστάν. Ο Lu Lizhi, ανώτερος ερευνητής της Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών στην χώρα, ανέφερε πως οι πάπιες είναι «βιολογικά όπλα και μπορούν να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές κι από τα φυτοφάρμακα». Ο Lu είναι υπεύθυνος για το έργο σε συνεργασία με ένα πανεπιστήμιο στο Πακιστάν.

«Μια πάπια είναι ικανή να φάει μέχρι και 200 ακρίδες την ημέρα», σχολίασε ο Lu σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, προσθέτοντας πως τα αποτελέσματα των πειραμάτων για να ελέγξουν τις δυνατότητες των παπιών ήταν πετυχημένα.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα από την ανατολική Αφρική και από τη Σαουδική Αραβία, δισεκατομμύρια ακρίδες πέταξαν προς το Πακιστάν και εισέβαλαν στις πρώτες πόλεις.

Οι υπουργοί της χώρας μίλησαν εξαρχής για απειλή ανθρωπιστικής κρίσης αφού τα έντομα καταστρέφουν στο διάβα τους όλα τα σπαρτά και τις καλλιέργειες. Το ανατολικό Πακιστάν έχει ερημωθεί και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι ακρίδες καταστρέφουν βαμβάκι, σιτάρι και αραβόσιτο.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CGTN ανέφερε: «Πάπιες-στρατιώτες συγκεντρώνονται στα σύνορα για να αντιμετωπίσουν τα σμήνη των ακριδών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βίντεο, 100 χιλ. πάπιες προετοιμάζονται για την ενδεχόμενη επίθεση από 400 δισ. ακρίδες που πλησιάζουν στην Κίνα, από τα Ινδο-πακιστανικά σύνορα».

(Με πληροφορίες από TIME)

Δημοφιλή