ΔΙΕΘΝΕΣ
04/10/2018 11:23 EEST

Περισσότερα από 250 άτομα έχουν σκοτωθεί στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια selfie

baona via Getty Images

Zούμε στην εποχή του θεάματος και της εικόνας, αλλά αυτό ;όπως φαίνεται έχει και τις συνέπειές του. Από το 2011 έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 250 θάνατοι, οι οποίοι προήλθαν από selfie, στην προσπάθειά τους δηλαδή να απαθανατίσουν την καλύτερη πόζα.

Αναλυτικότερα, μελέτη που δημοσιεύτηκε από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας στην ιατρική Εφημερίδα της Οικογενειακής Ιατρικής και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας κάνει λόγο για περίπου 259 θανάτους παγκοσμίως.

Διαπίστωσαν ότι οι περισσότεροι θάνατοι σημειώθηκιαν στην Ινδία, ενώ ακολουθούν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και το Πακιστάν. Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν άνδρες (περίπου 72%) και κάτω των 30 ετών.

Η Ινδία αντιπροσώπευε περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου με 159 θανάτους από το 2011. Οι ερευνητές αποδίδουν τον υψηλό αριθμό στον τεράστιο πληθυσμό της χώρας κάτω των 30 ετών, που είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο.

Θυμίζουμε ότι τον Απρίλιο του 2018, ένας 16χρονος στο Κερατσίνι έχασε τη ζωή του πέφτοντας από βράχια στην προσπάθειά του να βγάλει σέλφι, ενώ το καλοκαίρι του ίδιο έτους βρέθηκαν νεκροί τρεις διάσημοι Youtubers που έπεσαν από καταρράκτη.

Άλλο ένα ενδιαφέρον στοιχείο που δίνει η έρευνα είναι ότι παρόλο που οι γυναίκες που βγάζουν selfies είναι στατιστικά περισσότερες από τους άνδρες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες ήταν πιο πιθανό να ρισκάρουν για μια φωτογραφία με φόντο για παράδειγμα έναν γκρεμό.

Όσο για την κύρια αιτία θανάτου των θυμάτων, αυτή δεν είναι άλλη από την πτώση. Η δεύτερη είναι τα Μέσα Μαζίκής Μεταφοράς. Τον τελευταίο καιρό κυκλοφορούν πολλά viral βίντεο από την Ινδία, στα οποία άνδρες ξεφεύγουν στο... παρά πέντε από τα τρένα. Κάποιοι φαίνεται πως δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά.

Ακόμη, οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από απόπειρα φωτογράφισης με επικίνδυνα ζώα. Σημειώνεται, ότι οι ΗΠΑ κατακτούν την πρωτιά όσον αφορά τους θανάτους που σχετίζονται με όπλα (αναμενόμενο).

Καταλήγοντας, αναφέρεται ότι τα νούμερα μπορεί να φανούν πιο τρομακτικά αν συμπεριληφθούν και τα ατυχήματα που έχουν προκληθεί λόγω... selfie.

Και η μάστιγα των selfies συνεχίζεται...

 

Πηγή: CNN 

 

Sponsored Post