Πυρκαγιές στη Χαβάη: Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ κάνουν δωρεά μαμούθ ύψους 100 εκατ. δολαρίων

«Aυτό που συμβαίνει στο Μάουι μας συνέτριψε», έγραψε η σύντροφος του Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ στο Instagram.
MICHAEL TRAN via Getty Images

Χθες, Παρασκευή 11 Αυγούστου Τζεφ Μπέζος και Λόρεν Σάντσεζ ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ιδρύσουν ένα Ταμείο για το Μάουι, ως απάντηση στις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη, με μια δωρεά εκατό εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο Τζεφ κι εγώ αισθανόμαστε συντετριμμένοι εξαιτίας αυτού που συμβαίνει στο Μάουι», έγραψε η σύντροφος του Τζεφ Μπέζος, Λόρεν Σάντσεζ στο Instagram.

«Σκεφτόμαστε όλες τις οικογένειες που έχουν χάσει σχεδόν τα πάντα, αλλά και μια κοινότητα που έχει μείνει ερειπωμένη. H κάλυψη των άμεσων αναγκών είναι σημαντική. Το ίδιο και η πιο μακροπρόθεσμη ανοικοδόμηση, που θα εξακολουθήσει να είναι αναγκαία ακόμα και αφού οι πυρκαγιές φύγουν τα φώτα της δημοσιότητας. Ο Τζεφ και εγώ θα δημιουργήσουμε ένα Ταμείο για το Μάουι και θα δωρίσουμε 100 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να βοηθήσουμε το Μάουι να σταθεί ξανά στα πόδια του. Και τώρα και τα επόμενα χρόνια, καθώς διαρκώς θα προκύπτουν νέες ανάγκες».

Στις δασικές πυρκαγιές που τυλίγουν το Μάουι της Χαβάης από το βράδυ της Τρίτης 8 Αυγούστου, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει σε τουλάχιστον 80 άτομα, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται στους χίλιους1.000 ενώ η ιστορική πόλη Λαχάινα καταστράφηκε ολοσχερώς.

(Με πληροφορίες από CNN)

Δημοφιλή