Πέθανε ο Ντέιβιντ Πίκερ, επικεφαλής των εταιρειών παραγωγής UA, Paramount και Columbia

Υπήρξε υπεύθυνος για τη μεταφορά των μυθιστορημάτων του Τζέιμς Μποντ στην οθόνη.
John Shearer/Invision/AP

Ο Ντέιβιντ Β. Πίκερ, επικεφαλής των εταιρειών κινηματογραφικών παραγωγών United Artists, Paramount, Columbia και γνωστός για την προσφορά του στη βιομηχανία του κινηματογράφου, πέθανε σε ηλικία 87 ετών.

Ο Πίκερ έπασχε από καρκίνο του παχέως εντέρου και πέθανε στο στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με δηλώσεις της συναδέρφου του Κάθι Μπερλιν στο The Hollywood Reporter.

Η εταιρεία παραγωγής MGM, έγραψε στο Τουίτερ: «Είμαστε ξαφνιασμένοι που ακούμε ότι μέλος της οικογένειας της United Artists πέθανε. Ο Πίκερ υπήρξε ένας αληθινός οραματιστής που έφερε εμβληματικές ταινίες στις αίθουσες όπως για παράδειγμα τη σειρά ταινιών του Τζέιμς Μποντ».

Ο Πίκερ μετέφερε τα μυθιστορήματα του δημοφιλούς πράκτορα 007 στη United Artists, καθοδήγησε και ανέδειξε την καριέρα του Στηβ Μάρτιν, ενώ επέβλεψε την παραγωγή ταινιών όπως οι «Last Tango in Paris» και «Midnight Cowboy».

Ο επικεφαλής των κινηματογραφικών εταιρειών έπαιξε σημαντικό ρόλο στο ξεκίνημα μιας καριέρας των Beatles στην οθόνη. Ο ίδιος πρότεινε στη United Artists να δημιουργήσουν το «A Hard Day’s Night». Η United Artists κυκλοφόρησε επίσης τα «Help» και «The Yellow Submarine».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως ανεξάρτητος παραγωγός για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ο Πίκερ διορίστηκε επικεφαλής παραγωγής στην Paramount, δουλεύοντας για τον Μπάρι Ντίλερ. Τότε ο Πίκερ επέβλεψε παραγωγές ταινιών όπως οι «Ordinary People» και «Saturday Night Live», ενώ έδωσε το «πράσινο φως» στην ταινία «Grease».

Πηγή: Variety