Πέθανε ο πραγματικός Σούπερ Μάριο

Πέθανε ο πραγματικός Σούπερ Μάριο
Canaltech

Ο Μάριο Σεγκάλε είναι ο άνθρωπος από τον οποίο πήρε το όνομά του ο Super Mario της Nintendo – Ήταν επιτυχημένος εισοδηματίας από ακίνητα στην Ουάσινγκτον

Ο Μάριο Σεγκάλε , ο άνθρωπος από τον οποίο ονομάστηκε ο ήρωας του παιχνιδιού Super Mario, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Ο Σεγκάλε όντας ένας επιτυχημένος ιταλοαμερικανός ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ουάσινγκτον και τη δεκαετία του ’80, νοίκιασε μια αποθήκη που είχε στο Σιάτλ τη Nintendo of America. Έτσι συναντήθηκε με τον Ιάπωνα σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Σιγκέρου Μιγιαμότο.

Ο Μιγιαμότο δημιούργησε τον Μάριο , αρχικά ως πρωταγωνιστή του παιχνιδιού Donkey Kong με το όνομα Jumpman. Όταν συνάντησαν στο Σιάτλ τον Μάριο Σεγκάλε, που είχε επίσης μουστάκι σαν τον ήρωα του βιντεοπαιχνιδιού, η εταιρία αμέσως σκέφτηκε ότι το όνομα Μάριο είναι απλό και εύκολο σε όλες της γλώσσες - άρα κατάλληλο για να ονομάσουν τον μέχρι τότε Jumpman, απλό κομπάρσο του Donkey Kong.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Nintendo of America, ο Ιαπώνας Μινόρου Αρακάουα, ανακοίνωσε στον Σεγκάλε ότι ο ήρωας του βιντεοπαιχνιδιού στο εξής θα ονομάζεται Μάριο, μιας και αυτός βοήθησε αρκετά την εταιρία.

O Σούπερ Μάριο μπορεί να έγινε διάσημος αλλά ο αληθινός Μάριο έμεινε στην αφάνεια. Ο ίδιος ο Σεγκάλε, σε συνέντευξή του στους Seattle Times το 1993, δήλωσε με παράπονο : «Εξακολουθώ να περιμένω να αναγνωριστούν τα πνευματικά μου δικαιώματα».

Ο Μάριο Σεγκάλε αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Ντόνα, τέσσερα παιδιά και εννέα εγγόνια.

Την ίδια ώρα ο... ήρωας του συνεχίζει να διατηρεί τη δημοφιλία του και να κερδίζει παίκτες ανά τον κόσμο.

Πηγή: BBC

Δημοφιλή