Πέτσας: «Δεν αποκλείεται η αυστηροποίηση των μέτρων για το τριήμερο του Πάσχα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι μία ενδεχόμενη αυστηροποίηση θα αφορά τους παραβάτες – Πότε και πως θα ξεκινήσει η επιστροφή στην κανονικότητα.
EUROKINISSI

Την ανάγκη συμμόρφωσης των πολιτών στα περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Πάσχα, τόνισε ακόμα μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας όμως ″παράθυρο″ για αυστηροποίηση κάποιων. Όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας, αν διαπιστωθεί ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα στην προσπάθεια ανάσχεσης της μετάδοσης του κορονοϊού, δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα ή αύριο να ανακοινωθούν αλλαγές στα μέτρα, που θα αφορούν όμως στους παραβάτες και όχι στο σύνολο των πολιτών.

«Οι Ελληνες κερδίσαμε σημαντικές μάχες και θα ήταν άδικο να χάσουμε τον πόλεμο από τη χαλάρωση λίγων ωρών. Παρακαλώ λοιπόν, ακόμη και τους λίγους, όπως φάνηκε από χθεσινή δημοσκόπηση, οι οποίοι σκέφτονται να μετακινηθούν την Κυριακή του Πάσχα για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους, να μην το κάνουν. Πρώτον, γιατί θα θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τη δική τους και των προσώπων που αγαπούν. Και, δεύτερον, γιατί αν το κάνουν θα παραβιάσουν τα περιοριστικά μέτρα που ακολουθούν οι υπόλοιποι συμπολίτες τους, οι 9 στους 10 Ελληνες. Και αυτό θα επισύρει φυσικά αυστηρές, ίσως και αυστηρότερες από τις μέχρι σήμερα κυρώσεις, αλλά κυρίως θα διαταράξει την ομοψυχία και την ενότητα που μας έχει οδηγήσει με επιτυχία μέχρι εδώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε και για την επιστροφή στην κανονικότητα. Όπως ξεκαθάρισε, οι περιορισμοί ισχύουν κανονικά έως τις 27 Απριλίου. Έχει ξεκινήσει όμως να καταρτίζεται στρατηγικό σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα ενώ για πάρα πολλούς τομείς, όπως για παράδειγμα για τη λειτουργία σχολείων και καταστημάτων, συζητείται ο χρόνος και ο τρόπος επαναλειτουργίας τους. Όπως διευκρίνισε ο Στέλιος Πέτσας η κυβέρνηση δεν θα ανακοινώνει σταδιακά την άρση των περιορισμών αλλά μετά τη γιορτή του Πάσχα θα υπάρξει η ανακοίνωση του συνολικού σχεδιασμού.

Δημοφιλή