Το πιάτο ημέρας περιλαμβάνει συνταγή όπου θα συνδυάσουμε χοιρινό κρέας με ξερά φρούτα.

Μαγειρεύουμε λοιπόν ψαρονέφρι με ξερά σύκα και βερίκοκα, τα οποία μαζί με κρεμμυδάκι και σκόρδο θα τα σοτάρουμε σε φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο και θα τα σβήσουμε με Vinsanto Σαντορίνης.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Υλικά

2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 1 κιλού

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 ποτ. νερού κρασί Vinsanto Σαντορίνης

Advertisement

12 ξερά σύκα

12 ξερά βερίκοκα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Πρώτα απ′ όλα καθαρίζουμε τα ξερά φρούτα. Αφαιρούμε από τα σύκα την άκρη που είναι αρκετά ξερή με ένα μαχαιράκι. Ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό τα σύκα και τα βερίκοκα.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, το τριμμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Κατόπιν ρίχνουμε τα σύκα, τα βερίκοκα και τα ψαρονέφρια.

Advertisement

Σοτάρουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ροδίσει κυρίως το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το γλυκό Vinsanto, δυναμώνουμε την φωτιά να πάρει μια καλή βράση, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και να πήξει η σάλτσα.

Advertisement

Σβήνουμε την φωτιά, βγάζουμε τα ψαρονέφρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Τριγύρω βάζουμε τα σύκα και τα βερίκοκα και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Αναδημοσίευση από «Κουζίνα με νοστιμιές από τον Ηλία Μαμαλάκη».

Advertisement