Πιάτο ημέρας: Ψαρονέφρι με ξερά σύκα και βερίκοκα

Θα τα σοτάρουμε σε φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο και θα τα σβήουμε με Vinsanto Σαντορίνης.
Chicago Tribune via Tribune News Service via Getty I

Το πιάτο ημέρας περιλαμβάνει συνταγή όπου θα συνδυάσουμε χοιρινό κρέας με ξερά φρούτα.

Μαγειρεύουμε λοιπόν ψαρονέφρι με ξερά σύκα και βερίκοκα, τα οποία μαζί με κρεμμυδάκι και σκόρδο θα τα σοτάρουμε σε φρέσκο βούτυρο και ελαιόλαδο και θα τα σβήσουμε με Vinsanto Σαντορίνης.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 6

Υλικά

2 ψαρονέφρια συνολικού βάρους 1 κιλού

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

1 ποτ. νερού κρασί Vinsanto Σαντορίνης

12 ξερά σύκα

12 ξερά βερίκοκα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα απ′ όλα καθαρίζουμε τα ξερά φρούτα. Αφαιρούμε από τα σύκα την άκρη που είναι αρκετά ξερή με ένα μαχαιράκι. Ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό τα σύκα και τα βερίκοκα.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο, το τριμμένο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Κατόπιν ρίχνουμε τα σύκα, τα βερίκοκα και τα ψαρονέφρια.

Σοτάρουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας καλά μέχρι να ροδίσει κυρίως το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το γλυκό Vinsanto, δυναμώνουμε την φωτιά να πάρει μια καλή βράση, μισοσκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό και να πήξει η σάλτσα.

Σβήνουμε την φωτιά, βγάζουμε τα ψαρονέφρια, τα κόβουμε σε φέτες και τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Τριγύρω βάζουμε τα σύκα και τα βερίκοκα και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Αναδημοσίευση από «Κουζίνα με νοστιμιές από τον Ηλία Μαμαλάκη».