Πιάτο ημέρας: Σαλάτα με πένες, τόνο, ελιές και ντοματίνια

Ιδανικό φαγητό για τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.
Penne, tomatoes, mozzarella, and basil
Getty
Penne, tomatoes, mozzarella, and basil

Μία πολύ δροσερή πρόταση για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας, που έρχεται σε συνδυασμό με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε μια εξαιρετική συνταγή, για σαλάτα ζυμαρικών, με πένες, τόνο, ελιές και ντοματίνια, μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, σέλερι και για χρώμα προσθέτουμε και μία κίτρινη πιπεριά.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά

500 γρ. πένες

2 κουτιά τόνο σε λάδι ή νερό

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κλωναράκια σέλερι

1 κίτρινη πιπεριά

12 ντοματίνια

12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.γ. μουστάρδα

ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες του και το ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλόκοβουμε.

Βγάζουμε τα σπόρια και το κοτσανάκι από την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Ψιλοκόβουμε τις ελιές, στραγγίζουμε τον τόνο και τον σπάμε με ένα πιρούνι σε μικρότερα κομμάτια.

Ανακατεύουμε σ′ ένα μπολ 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ντρέσινγκ, τα ντοματίνια, τις ελιές, το σέλερι και τις πένες.

Τα ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 Λαχταριστές Συνταγές με Ζυμαρικά» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα