Ποδήλατική εμπειρία στην Ορεινή Ναυπακτία

Αξίζει να το ζήσουμε στις 21 και 22 Αυγούστου.
Από περασμένων ετών αγώνες ποδηλασίας της Ορεινής Ναυπακτίας
Πράσινο+Μπλέ
Από περασμένων ετών αγώνες ποδηλασίας της Ορεινής Ναυπακτίας

Είναι ένας από τους ομορφότερους τόπους της Ελλάδας κατάλληλος και για χειμερινές αλλά και για καλοκαιρινές αποδράσεις. Ένας τόπος με παράδοση, φιλόξενος, με φυσική ομορφιά, που αξίζει να επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε, σε απόσταση 55 χλμ. από τη Ναύπακτο και 270 χλμ από την Αθήνα.

Ο λόγος για την ορεινή Ναυπακτία που προσφέρει μια ποδηλατική εμπειρία, σε όμορφες φυσικές συνθήκες και με προτεραιότητα την ασφάλεια, την οποία καλούνται να ζήσουν στις 21 και 22 Αυγούστου οι λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας.

Σε υψόμετρο 1.050 μέτρα, μέσα σε δάσος από έλατα και καστανιές, ποτάμια και καταρράκτες υλοποιούνται για 11η συνεχόμενη χρονιά οι open «Ποδηλατικοί Αγώνες Ορεινής Ναυπακτίας», από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Πράσινο+Μπλέ» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ναυπακτίας και με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Έως και 150 ποδηλάτες, αναμένονται να συμμετέχουν, εφαρμόζοντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο όπου απαιτείται αποδεικτικό εμβολιασμού ή rapid test 48 ωρών ή απόδειξη νόσησης.

Θα ποδηλατήσουν σε υπέροχα δασικά μονοπάτια, διαδρομές mountain bike των 40 και 26 χλμ. στις 22/08 και ώρα 10:00, καθώς και σε αγώνα road bike 35km στις 21/08 στις 18:00.

Αναμεσά τους, κορυφαίοι πρωταθλητές - τριες και αθλητές της Ελληνικής ποδηλασίας, όπως ο παγκόσμιος marathon και εκπρόσωπος της χώρας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο Περικλής Ηλίας, ο Λουκάς Κατοπόδης, ο Γιώργος Μπουτόπουλος, ή Αλεξάνδρα Αδάμ κ.α.

Η διοργάνωση που υλοποιείται από το 2011 έχει αναδείξει την περιοχή μέσω του αθλήματος της ποδηλασίας σε ένα προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, προβάλλοντας την μοναδικότητα και ομορφιά της περιοχής σε αθλητές και φίλους του αθλήματος από όλη τη χώρα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο www.prasinomple.gr έως τις 14 Αυγούστου.