Αυτό είναι το παιδικό, κόκκινο ποδήλατο της Νταϊάνα που βγαίνει στο σφυρί

Και η τιμή εκτίμησης; Μεταξύ είκοσι και τριάντα χιλιάδων λιρών (23.444 - 35.166 ευρώ).
Από την σελίδα του οίκου δημοπρασιών East Bristol Auctions
Από την σελίδα του οίκου δημοπρασιών East Bristol Auctions

«Αυτό απέχει πολύ από το (να είναι ένα) παιδικό ποδήλατο! Κάποιος μπορεί σχεδόν να φανταστεί τη μικρή Νταϊάνα να περιπλανιέται μ′ αυτό στο οικογενειακό κτήμα που πέρασε τα παιδιά της χρόνια» (Λούσι ΜακΚορτ, ειδική στα παχνίδια στο Bristol Live).

Το παιδικό κόκκινο ποδήλατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα με το οποίο έπαιζε στο οικογενειακό της κτήμα κατά τη δεκαετία του 1970, δημοπρατείται. Όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών East Bristol Auctions, αναμένεται η τιμή του ποδηλάτου μάρκας Raleigh Chopper να είναι μεταξύ είκοσι και τριάντα χιλιάδων λιρών (23.444 - 35.166 ευρώ).

Αρχικά δημοπρατήθηκε από τον Λόρδο και τη Λαίδη Σπένσερ και αγοράστηκε από την οικονόμο της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Μόντι Πέντρεϊ.

Το ποδήλατο συνοδεύεται επίσης από μια ιδιόχειρη χριστουγεννιάτικη κάρτα που έστειλε η Νταϊάνα το 1994 στην οικονόμο, για τα 30 χρόνια προσφοράς στο πατρικό της σπίτι.

Αφού φυλάχθηκε από την οικονόμο το ποδήλατο πωλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και στην συνέχεια εκτέθηκε σε μουσείο για αρκετά χρόνια. Κατασκευάστηκε από την Trust Manufacturing Co, και είναι σε άριστη κατάσταση.

Δεν είναι το πρώτο αντικείμενο της πριγκίπισσας που θα δημοπρατηθεί με υψηλό χρηματικό ποσό.

Τον Μάιο, ένα μπλε ποδήλατο που χρησιμοποιούσε η πριγκίπισσα όταν ζούσε στο Λονδίνο πουλήθηκε για 44.000 λίρες (51.582 ευρώ), και τον Ιούνιο το αυτοκίνητό της Ford Escort πουλήθηκε για 55.000 λίρες (64.477 ευρώ).

Το ποδήλατο θα δημοπρατηθεί στις 24 Ιουλίου τη δεύτερη ημέρα της Δημοπρασίας Ειδικών Παιχνιδιών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ, townandcountrymag.com .