Ποια μέσα μεταφοράς απεργούν - Συγκεντρώσεις και πορείες για Πρωτομαγιά και 8ωρο

Με ποια μέσα μπορείτε να μετακινηθείτε. Ποιες ώρες θα είναι κλειστό το κέντρο της Αθήνας.
AFP via Getty Images

Απεργίεςστα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά, δυσχεραίνουν σήμερα τις μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγιο καθ′ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις γραμμές 1 (ΗΣΑΠ) και στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ ενώ στην 24ωρη απεργία μετέχουν και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και το τραμ. Ωστόσο τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά.

Δεμένα στα λιμάνια και τα πλοία της ακτοπλοϊας καθώς οι ναυτικοί συμμετέχουν επίσης στην 24ωρη απεργία.

Η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αττική σε απεργιακή κινητοποίηση καλούν τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και το Εργατικό Κέντρο και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Όπως επισημαίνουν τα σωματεία ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει στην πράξη του 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες που με κόπο και αγώνες κατακτήθηκαν και για τις οποίες έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι στο Σικάγο του 1886.

Συγκεντρώσεις και πορείες

-Σύνταγμα, στις 10πμ, από το ΠΑΜΕ μαζί με σωματεία και κινήσεις. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι πάνω από 400 οι συνδικαλιστικές ενώσεις που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

-Προπύλαια, 10:30πμ, πρωτοβάθμια σωματεία.

-Κλαθμώνος στις 11πμ από ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κλπ. Στη συγκέντρωση επίσης καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ κ.α

Το παρόν θα δώσουν και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ 25.