Ποιός είναι Τζέφρεϊ Επσταϊν που κατηγορείται για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών

Η κοινωνική του ζωή είναι γνωστή για τις σχέσεις του με πολιτικούς και γαλαζοαίματους.
ASSOCIATED PRESS

Ο δισεκατομμυριούχος Τζεφρι Επσταϊν, δήλωσε αθώος στις κατηγορίες για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών και πιο συγκεκριμένα πως ξεγέλασε τουλάχιστον δεκατέσσερα από αυτά, φέρνοντας τα στο πανάκριβο σπίτι του τόσο στην Φλόριντα όσο και στη Νέα Υόρκη, με σκοπό να του παρέχουν θελήματα σεξουαλικής φύσεως.

Οι κατηγορίες ανασύρθηκαν μετά από δεκαπέντε χρόνια, όταν για πρώτη φορά ο Επσταϊν είχε υποπέσει στην αντίληψη των αρχών της Φλόριντα, με τις σχετικές έρευνες να ακολουθούν, καθώς υπήρχαν καταγγελίες για εκμετάλλευση ανήλικων κοριτσιών.

Ο Επσταϊν με τον Ντόναλντ Τραμπ το 1997
Ο Επσταϊν με τον Ντόναλντ Τραμπ το 1997
Davidoff Studios/Getty Images

Ο Επσταϊν, που κατάφερε να αποφύγει την οποιαδήποτε καταδίκη το 2008, είναι γνωστός για τις σχέσεις του με πολιτικούς και γαλαζοαίματους. Ανάμεσα στα ονόματα που φιγουράρουν στην κοσμική του ζωή, είναι αυτά του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ καθώς και αυτό του 42ου Προέδρου, Μπίλ Κλίντον αλλά και του πρίγκηπα Ανδρέα, Δούκα της Υόρκης.

Καθώς η ιστορία επανέρχεται στο προσκήνιο, διάσημα ονόματα της πολιτικής και των επιχειρήσεων θα ακουστούν ξανά. Ο Τραμπ, που κάποτε υπήρξε πολύ στενός του φίλος, είχε δηλώσει το 2002 στο περιοδικό «New York», πως ο Τζέισον Επσταϊν, είναι ένας «καταπληκτικός τύπος», τον οποίο γνωρίζει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

«Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι μαζί του. Μάλιστα λέγεται ότι του αρέσουν οι όμορφες γυναίκες όπως και σε εμένα, με τις περισσότερες από αυτές να είναι νεαρότερης ηλικίας».

Οσο για τον Μπιλ Κλίντον, αυτός χρησιμοποίησε κατ′ επανάληψη, το ιδιωτικό λίαρ τζετ του Επσταϊν, ούτως ώστε να τον επισκεφτεί στο νησί του, το Λιτλ Σεντ Τζέιμς, στις Παρθένους Νήσους.

Καμμία από αυτές τις «γνωριμίες - φιλίες», δεν αναφέρονται στο κατηγορητήριο.

Πηγή: HuffPost US

Δημοφιλή