ΔΙΕΘΝΕΣ
14/06/2019 19:23 EEST | Updated 14/06/2019 19:44 EEST

Πώς μπορεί να σε σκοτώσει ένα τοστ στη Βρετανία

Ακόμη δύο θάνατοι γνωστοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας.

Το τοστ θεωρείται ως ένα από τα πιο απλά γεύματα της καθημερινότητάς μας. Η προετοιμασία του απαιτεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα, ειδικά αν δεν το ψήσουμε. Κι όμως, στη Βρετανία, ένα τοστ μπορεί να καταστεί μοιραίο για τη ζωή μας.

Η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας (PHE) γνωστοποίησε άλλους δύο θανάτους στη χώρα από το βακτήριο λιστέρια. Εντοπίζεται κυρίως στα συσκευασμένα σάντουιτς και τις σαλάτες.

Συγκεκριμένα, η λοίμωξη από λιστέρια ( βακτηριδιακός παθογόνος μικροοργανισμός που εκδηλώνεται ως ενδοκυτταρικό παράσιτο) εκδηλώνεται κυρίως από την κατανάλωση ακατάλληλων επεξεργασμένων κρεάτων και από μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Πλέον, οι θάνατοι στη χώρα από το συγκεκριμένο βακτήριο είναι πέντε, ενώ τα κρούσματα εννιά. Η αλυσίδα Good Food Chain, που ευθύνεται για το ξέσπασμα του ιού, απέσυρε κακήν κακώς τα προϊόντα.

Η Υπηρεσία έχει αναλάβει δράση για την προστασία των καταναλωτών από τη λιστέρια και την άμεση εξάλειψή της για να μην υπάρξουν άλλοι θάνατοι.

Μια λοίμωξη από λιστέρια μπορεί να προκαλέσει αδιαθεσία, αλλά είναι πιθανότερο να επηρεάσει σοβαρά τις έγκυες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

 Πηγή: BBC