Πώς ο κορονοϊός "ξεσκεπάζει" τους μυστικούς αστυνομικούς

Το σωματείο των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής απέστειλε έγγραφο σχετικά με το πρόβλημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.
.
.
Westend61 via Getty Images

Σχεδόν κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης θα μπορούσε να καταστρέψει μία αστυνομική επιχείρηση. Και όμως, φαίνεται πως είναι εφικτό.

Ως γνωστόν εκατοντάδες αστυνομικοί της Ασφάλειας, φορούν πολιτικά και κινούνται χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους, προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν ύποπτο, να διασταυρώσουν μία πληροφορία, να εντοπίσουν στοιχεία, για να οδηγήσουν κακοποιούς στη δικαιοσύνη. Το τελευταίο διάστημα, όμως, πολλών η ταυτότητα αποκαλύφθηκε λόγω των μέτρων ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού.

Ακόμα και στα καταστήματα εστίασης πλέον, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης πραγματοποιούν ελέγχους για το εάν ο πελάτης έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Ταυτόχρονα, όμως, διαπιστώνουν την ταυτοπροσωπία με την επίδειξη της ταυτότητας.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο αστυνομικός που είναι σε μυστική αποστολή, παύει να είναι μυστικός, καθώς επιδεικνύει την υπηρεσιακή ταυτότητά του και επαφίεται στην καλή θέληση του υπαλλήλου για το εάν θα αποκαλύψει την ιδιότητα του πελάτη ή όχι.

Ήδη το σωματείο των Αστυνομικών Νοτιοανατολικής Αττικής απέστειλε έγγραφο σχετικά με το πρόβλημα στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ σημειώνοντας, μάλιστα, ότι ο έλεγχος ταυτοπροσωπίας δεν μπορεί να γίνεται από ιδιώτες.

Δημοφιλή