Πώς ο Τραμπ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Πώς ο Τραμπ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ
Reuters Photographer / Reuters

Το «Egypt Station» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Capitol Records είναι το πρώτο ολοκληρωμένο album του Πολ ΜακΚάρτνεϊ μετά το «NEW» που κυκλοφόρησε το 2013.

Aυτό που λίγοι όμως γνωρίζουν και το οποίο αποκάλυψε πρόσφατα ο θρύλος των Beatles είναι πως όταν έγραφε το τραγούδι «Despite Repeated Warnings» είχε στο μυαλό του πολλές προσωπικότητες-αρνητές της κλιματικής αλλαγής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι στίχοι του κομματιού μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, ο καπετάνιος δεν ακούει με τίποτα αυτά που έχουν ειπωθεί», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Αυτοί που φωνάζουν για να ακούγονται δεν σημαίνει πως είναι και οι πιο έξυπνοι».

Ο ΜακΚάρτνεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη είπε ότι η άρνηση της κλιματικής αλλαγής είναι από τα πιο «ηλίθια πράγματα» που έχει ποτέ ακούσει.

«Έτσι όπως καταλαβαίνετε ήθελα να δημιουργήσω ένα τραγούδι που απλά θα έλεγε: Έχουμε έναν τρελό καπετάνιο να οδηγεί το σκάφος, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως αν συνεχίσει έτσι θα μας οδηγήσει όλους στο παγόβουνο», συμπλήρωσε.

Όταν μάλιστα ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν γράφοντας για τον τρελό καπετάνιο είχε κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό του, ο καλλιτέχνης απάντησε πως αρχικά είχε τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και άλλους πολλούς.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημιουργού εδώ ενώ στη συνέχεια να απολαύσετε το νέο τραγούδι του.