Πώς σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συνέντευξη Τσίπρα

Πώς σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη συνέντευξη Τσίπρα
Alkis Konstantinidis / Reuters

Κολλημένο στην καρέκλα. Έτσι είδε και σχολίασε η ΝΔ τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα εν μέσω της κρίσης στον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Το λέμε από καιρό. Θα χρειαστεί εξειδικευμένο συνεργείο για να ξεκολλήσει τον κ. Τσίπρα και το θίασό του από τις καρέκλες τους. Σήμερα απλά μας ενημέρωσε ότι επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θέλουν σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία. Και αυτά τα εγγυάται η Νέα Δημοκρατία αμέσως μετά τις εκλογές που δεν θα αργήσουν»,αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του το Κίνημα Αλλαγής σε σχετικό σχόλιο του γραφείου Τύπου χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ικέτη που παρακαλά τον Πάνο Καμμένο και προκρίνει ως μόνη διέξοδο τις κάλπες.

:«Παρακολουθήσαμε απόψε έναν αδύναμο πρωθυπουργό σε αποδρομή, ικέτη του ακροδεξιού εταίρου του. Παίζουν τα ρέστα τους σε ένα αδυσώπητο παιχνίδι εξουσίας. Δυστυχώς με διακύβευμα την πολιτική ομαλότητα, μείζονα εθνικά θέματα και την πορεία της χώρας. Εκλογές τώρα!».

Για το ΚΚΕ, είναι αδιάφορο εάν ο πρωθυπουργός θα σώσει την συγκυβέρνηση με τον Καμμένο αφού το θέμα είναι ο τερματισμός των αντιλαϊκών πολιτικών.

«Για τον ελληνικό λαό είναι παντελώς αδιάφορο το αν ο κ. Τσίπρας καταφέρει να σώσει τον γάμο του με τον ακροδεξιό του εταίρο κ. Καμμένο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι αυτή η κυβέρνηση, με όποια σύνθεση ή συνοδοιπόρους, θα συνεχίσει την πολιτική που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και προωθεί τα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, καρπός των οποίων υπήρξε και η Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ..

«Οι εκλογές, όποτε γίνουν, είναι μια ευκαιρία για να καταδικάσει ο λαός τόσο τους σημερινούς, όσο και τους προηγούμενους κυβερνώντες, που θέλουν να ξεπλυθούν στη λαϊκή συνείδηση, μαζί με εκείνα τα κόμματα ή στελέχη, που προετοιμάζονται για τον ρόλο του μπαλαντέρ είτε στον ένα είτε στον άλλον» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος, καταλήγοντας «η πραγματική διαφορά στη σημερινή μιζέρια μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ».

Δημοφιλή