Κόντρα ΝΔ- κυβέρνησης, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κόντρα ΝΔ- κυβέρνησης, εμπλέκοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Eurokinissi

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέλει να εμπλέξει στην πολιτική αντιπαράθεση η ΝΔ προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης. η πρώτη, έστω και ασαφής, αναφορά έγινε από τον γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. «Υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα» ήταν η απάντηση του Μαξίμου που έκανε λόγο και για «νοσταλγούς του Παττακού» στη ΝΔ.

Ο Λ. Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 είπε: «Αν ο Αλ. Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και την πάρει θα πρόκειται για μια ετερόκλητη κυβερνητική πλειοψηφία η οποία δεν μπορεί να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον. Δεν νοείται να κυβερνά ο θίασος αυτός με ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Αν το εγκρίνει ο Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμείς ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

Από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται ότι «ο Γραμματέας της ΝΔ, κ. Αυγενάκης, ξεπέρασε σήμερα τον εαυτό του. Όχι μόνο ενέπλεξε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σενάρια συνταγματικής εκτροπής, σε περίπτωση που η κυβέρνηση εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά δήλωσε και ότι η ΝΔ «δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια». Τι ακριβώς εννοεί ο γραμματέας της ΝΔ ότι θα κάνει;».

«Για κακή τύχη του κ. Αυγενάκη, υπάρχει κάτι που λέγεται Σύνταγμα. Εάν τον ενοχλεί, μπορεί να μοιραστεί τις ανησυχίες του με τους συνομιλητές και νοσταλγούς του Παττακού που υπάρχουν στο κόμμα του, αφού πρώτα ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίσει εάν συμμερίζεται ή αποδοκιμάζει αυτές τις απόψεις» υπογραμμίζει η κυβέρνηση και προσθέτει: «σε κάθε περίπτωση, επειδή ο πανικός της ΝΔ είναι έκδηλος, τη διαβεβαιώνουμε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και εάν έχει αμφιβολίες, δεν έχει παρά να υποβάλει πρότασης δυσπιστίας».

Δημοφιλή