ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/04/2020 19:09 EEST

Πότε ανοίγουν τα σχολεία - Η πρόβλεψη για τα δημοτικά

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τον χρόνο που θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία τους. Δεν θα ισχύσει το ίδιο για όλες τις βαθμίδες.

Eurokinissi

Μέσα στον Μάιο πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία στην χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, τα μαθήματα της Γ′ Λυκείου θα αρχίσουν ξανά στις 11 Μαΐου. «Μια εβδομάδα μετά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου αλλά και το Γυμνάσιο», συμπλήρωσε.

 

Μητσοτάκης: Bγαίνουμε από το σπίτι, αλλά προσέχουμε

Το σχέδιο αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων σε διαφάνειες

 

Ωστόσο διευκρίνισε πως τα σχολεία, θα λειτουργήσουν με άλλους κανόνες που θα περιορίσουν -όσο αυτό είναι εφικτό- τον συγχρωτισμό.

Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. «Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά» σημείωσε ο πρωθυπουργός που τόνισε πως την Τετάρτη η Υπουργός Παιδείας θα κάνει μια πιο αναλυτική ενημέρωση.

«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα εξακολουθεί να υποστηρίζει παιδιά τα οποία, για ειδικούς λόγους, δεν πρέπει να έρθουν στη τάξη. Δημοτικά και νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά. Ενδέχεται, επαναλαμβάνω ενδέχεται, να ανοίξουν την 1η Ιουνίου και μόνο αν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η πορεία της επιδημίας βαίνει καθοδικά», κατέληξε.