Πρακτικός οδηγός και εργαλεία για εργασία εξ΄αποστάσεως

“Η ζωή δεν αφορά πάντα το να περιμένουμε να τελειώσει η καταιγίδα αλλά το να μάθουμε να χορεύουμε στη βροχή”.
Reza Estakhrian via Getty Images

Πέρα από το πιο εμφανές και σημαντικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές ο κορονοϊός μας φέρνει αντιμέτωπους με αρκετές δυσκολίες. Θα σταθώ στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις στη χώρα μας και που σε αρκετές περιπτώσεις απειλούν τη βιωσιμότητά τους. Σαν απάντηση στην αβεβαιότητα που παρουσίασε ο Covid-19, ένα μεγάλο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού εργάζεται ήδη από το σπίτι, ενώ πολλές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Η νέα αυτή πραγματικότητα αφήνει πολλούς ανθρώπους να εργάζονται εξ αποστάσεως για πρώτη φορά, χωρίς να τους είναι ξεκάθαρο τι πρέπει να κάνουν.

Πώς μπορεί ένας personal trainer να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και να κλείνει τα ραντεβού του; Πώς μπορεί ένα λογιστικό γραφείο που χρειάζεται να έχει τα παραστατικά να δουλεύει εξ΄αποστάσεως; Πώς γίνεται ένας παιδικός σταθμός να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του χωρίς να έχει τους μπόμπιρες σε μία αίθουσα;

Ενώ οι πολυεθνικές έχουν τα συστήματα και την κουλτούρα να προσαρμοστούν πιο εύκολα και γρήγορα είναι λογικό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν δυσκολίες και να μην ξέρουν από πού να πρωτο ξεκινήσουν. Για όλες αυτές τις ομάδες λοιπόν, μικρές ή μεγάλες, φτιάξαμε έναν σύντομο οδηγό online εργαλείων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα πραγματικότητα για όσο αυτή διαρκέσει.

.
.

Η προσαρμογή αυτή θα έχει δυσκολίες για όλους. Σκοπός μας ήταν να σας διευκολύνουμε έστω και λίγο με αυτό τον οδηγό. Εξάλλου “η ζωή δεν αφορά πάντα το να περιμένουμε να τελειώσει η καταιγίδα αλλά το να μάθουμε να χορεύουμε στη βροχή”.

Δημοφιλή