Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης (βίντεο-φωτο)

Κατά την επιχείρηση έγιναν δέκα προσαγωγές από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ., οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Στις έξι το πρωί της Πέμπτης, λίγο πριν την ανατολή του ήλιου, στελέχη της κρατικής ασφάλειας εισέβαλαν στο κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, στην οδό Πανεπιστημίου, το οποίο ήταν υπό κατάληψη τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 10 συλλήψεις ενώ οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κλιμακοφόρο όχημα της πυροσβεστικής, προκειμένου να μπουν στο υπό κατάληψη κτίριο από παράθυρο και να μην γίνουν αντιληπτοί από τους καταληψίες.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

Η κατάληψη είχε γίνει πριν από 18 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη με την διοίκηση του πανεπιστημίου να ζητά την «άμεση παράδοση του Κτιρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα».

Η ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΚΠΑ

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενημερώνει για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του Κεντρικού Κτηρίου του Ιδρύματος από έξω-πανεπιστημιακά άτομα και με θεματολογία που δεν μπορεί να επιλυθεί από το Πανεπιστήμιό μας.

Η λειτουργία του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κομβικής σημασίας για την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος που αφορά σε Διοικητικά θέματα, λειτουργία του Τεχνικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Πρωτοκόλλου και ιδιαίτερα στη Φοιτητική Μέριμνα, στην Ορκωμοσία των Φοιτητών, στις Διεθνείς Σχέσεις και στις Ανταλλαγές μεταξύ των Πανεπιστημίων.

Ενεργώντας με θεσμικότητα και σύνεση από την πρώτη στιγμή της κατάληψης, καταδικάζουμε συνεχώς την ενέργεια αυτή και επιμόνως ζητάμε την άμεση παράδοση του Κτηρίου στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, ώστε να επανέλθει η κανονικότητα στη διοικητική και ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος.

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Το Πρυτανικό Συμβούλιο επίσης καταδικάζει τη λεκτική βία και τη στοχοποίηση της Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας. Το αίτημα παραίτησης της Προέδρου, η οποία έχει εκλεγεί με τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες, είναι απολύτως απαράδεκτο.

Η υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών και της ακαδημαϊκής ελευθερίας της έκφρασης και της απρόσκοπτης μετακίνησης όλων στους χώρους του Πανεπιστημίου μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Δημοφιλή