ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2021 08:05 EET

Προχωρά η δίκη Τραμπ: Η Γερουσία ψήφισε υπέρ της συνταγματικότητας της δίκης πρώην προέδρου

Παρά τις ενστάσεις της νομικής ομάδας του.

ASSOCIATED PRESS

Η Γερουσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Τρίτη τη συνταγματικότητα της δεύτερης παραπομπής του Τραμπ σε δίκη, παρά τις αντιρρήσεις της νομικής του ομάδας, που υποστήριζε ότι το να προχωρήσει η διαδικασία θα ήταν αντισυνταγματικό.

Έξι Ρεπουμπλικανοί ακολούθησαν τους Δημοκρατικούς, με 56-44, για να προχωρήσει η δίκη. Ο γερουσιαστής Μπιλ Κάσιντι, που είχε ψηφίσει υπέρ της δίκης τον προηγούμενο μήνα, άλλαξε τη στάση του και ακολούθησε τους Ρεπουμπλικανούς Σούζαν Κόλινς, Μιτ Ρόμνεϊ, Μπεν Σάσε, Πατ Τούμεϊ και Λίζα Μουρκόβσκι στο να εγκαταλείψουν την κομματική γραμμή και να προχωρήσει η δίκη.

Ένας αριθμός Ρεπομπλικανών επέκριναν τα επιχειρήματα της ομάδας του Τραμπ. Ωστόσο και πάλι το αποτέλεσμα δεν φαίνεται να οδηγεί σε τελική καταδίκη του Τραμπ, κάτι που θα χρειαζόταν 2/3 στη Γερουρία.

Ο Μπρους Κάστορ, επικεφαλής δικηγόρος του Τραμπ, είπε πως δεν τον απασχολούν οι επικρίσεις για την παρουσίασή του ούτε το ότι ένας επιπλέον Ρεπουμπλικανός ψήφισε υπέρ της συνέχισης της διαδικασίας της δίκης. «Αν πέσει στους 34, τότε θα αρχίσω να ανησυχώ» είπε.

Μετάφραση/ αναδημοσίευση από την αμερικανική HuffPost