ΔΙΕΘΝΕΣ
25/02/2020 17:58 EET | Updated 25/02/2020 20:57 EET

Πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελβετία και πρώτο στην ενδοχώρα της Ισπανίας

Αλλά τρία περιστατικά έχουν διαγνωσθεί σε Κανάριες Νήσους και Μαγιόρκα.

ASSOCIATED PRESS

Η Ελβετία επιβεβαίωσε το πρώτο περιστατικό κορονοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Το πρώτο κρούσμα σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό RTS, εμφανίστηκε στο ιταλόφωνο καντόνι, Τιτσίνο, στα σύνορα με την Ιταλία.

Πρόκειται για έναν άντρα ηλικίας 70 ετών, ο οποίος όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της Ελβετίας, «Μολύνθηκε ενώ βρισκόταν στην Ιταλία πριν από περίπου 10 ημέρες και συμμετείχε σε μια εκδήλωση στο Μιλάνο».

«Το πρόσωπο αυτό νοσηλεύεται και βρίσκεται σε απομόνωση, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή» σημείωσε το ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας σε ένα δελτίο τύπου.

Αξιωματούχοι είπαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ότι δεν είναι σαφές σε ποια ακριβώς εκδήλωση μολύνθηκε ο άνδρας. Οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του έχουν αναγνωριστεί και έχουν τεθεί σε καραντίνα για ένα διάστημα 14 ημερών.

Οι ελβετικές αρχές επισημαίνουν ότι τα αποτελέσματα 70 εξετάσεων που έχουν γίνει αναμένονται τις επόμενες ώρες, από το Τιτσίνο, αλά επίσης από τα κεντρικά και βόρεια καντόνια της Βέρνης και της Βασιλείας. Όπως τονίζουν οι αρχές, δεν είναι αναγκαίο, σε αυτό το στάδιο, να ληφθούν περαιτέρω μέτρα, όπως το κλείσιμο σχολείων.

Νέα μέτρα θα εξεταστούν στην περίπτωση που οι αρχές κρίνουν ότι η μετάδοση του ιού είναι ανεξέλεγκτη.

Την ίδια στιγμή το πρώτο κρούσμα στην ενδοχώρα της Ισπανίας, έκανε την εμφάνιση του, σύμφωνα με τις αρχές της Καταλωνίας.

Αυτό είναι το τέταρτο συνολικά κρούσμα του κορονοϊού στην Ισπανία, μετά τους τρείς τουρίστες από την Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία, που διαγνώσθηκαν, στις Κανάριες Νήσους και στην Μαγιόρκα.

 

Πηγή: The Guardian

Sponsored Post