Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στα ΜΑΤ

Σε προκήρυξη της η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» αναφέρει: «Αυτή τη φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη...θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή».
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Η οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στον μαντρότοιχο της έδρας των ΜΑΤ, στην περιοχή του Γουδή στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο συντάκτης της προκήρυξης ξεκαθαρίζει πως βασικό μέλημα των μελών της οργάνωσης είναι να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες και για αυτό πραγματοποίησαν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την τοποθέτηση τής βόμβας, ώστε να υπάρχει χρόνος για την εκκένωση τής περιοχής.
Μέσω της προκήρυξης επιτίθενται στους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας, χαρακτηρίζουν τους αστυνομικούς «ένστολους μπράβους» και υποστηρίζουν ότι θα χτυπήσουν ξανά είτε σε κτιριακή υποδομή είτε σε άνθρωπο.
«Αυτή τη φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη» σημειώνει ο συντάκτης της προκήρυξης συμπληρώνοντας «θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή».
Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναλύουν το κείμενο ανάληψης ευθύνης και επιχειρούν να βγάλουν από αυτό ασφαλή συμπεράσματα για τους στόχους της οργάνωσης. Παράλληλα συνεχίζουν τις έρευνες τους, σε μία προσπάθεια να φτάσουν στα μέλη που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό και πραγματοποίησαν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.

Δημοφιλή