Μέσα στο ιδιωτικό νησί Αυστραλού δισεκατομμυριούχου όπου η διανυκτέρευση κοστίζει 20.000 δολάρια

Είναι το βορειότερο νησί του ομίλου Palms Island και απέχει 30 λεπτά με ελικόπτερο από το Townsville.
Nick Brundle Photography via Getty Images

Τουρίστες οι οποίοι διαθέτουν «μεγάλο πορτοφόλι» θα μπορούν σύντομα να μείνουν στο νησί ενός Αυστραλού δισεκατομμυριούχου στον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο, δίνοντας το ποσό των 20.000 δολαρίων τη βραδιά.

Το νησί Pelorus είναι το βορειότερο νησί του ομίλου Palms Island και απέχει 30 λεπτά με ελικόπτερο από το Townsville. Όταν ο Chris Morris αγόρασε το νησί το 2017, είπε ότι είχε μόνο ένα «μικρό σπίτι» για προσωπική χρήση.

Αλλά αφού ο ιδρυτής του Computershare έπεισε την κυβέρνηση να τον αφήσει να χρησιμοποιήσει το νησί εμπορικά, πέρασε τα τελευταία δύο χρόνια χτίζοντας ένα νέο σπίτι, με σκοπό να φιλοξενήσει διεθνείς διασημότητες και υψηλού προφίλ καλεσμένους.

Το news.com.au έριξε μια πρώτη ματιά στο νέο ακίνητο, το οποίο ήδη ξεκίνησε να δέχεται κρατήσεις. Το ιδιωτικό νησί βρίσκεται μόλις 800 μέτρα βόρεια από το νησί του Orpheus, το οποίο ο Morris, ο οποίος είναι ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Ομίλου Morris, αγόρασε το 2011. Αυτό το νησί διαθέτει ένα πολυτελές θέρετρο, που παρέχει διαμονή για έως και 28 άτομα σε 14 δωμάτια, σουίτες και βίλες.

Αλλά ο Morris, που ήθελε το Pelorus Private Island διαφορετικό, εμπνεύστηκε από τον χρόνο που πέρασε με σούπερ γιοτ στη Μεσόγειο.

«Ήθελα να δημιουργήσω το ίδιο επίπεδο υπηρεσιών που έχετε σε αυτά τα σούπερ γιοτ, γιατί χρεώνω παρόμοιο χρηματικό ποσό», είπε στο news.com.au.
Ο κατασκευαστής ήθελε να αριθμήσει τις πόρτες… [αλλά] αυτό είναι σαν το σπίτι κάποιου. Θέλω να μπει κάποιος και να είναι σαν να βρίσκεται σε ένα πραγματικά όμορφο σπίτι και να μην νιώθει ότι βρίσκεται σε ξενοδοχείο. «Ένα από τα πιο τρελά πράγματα που με ρώτησε κάποιος ήταν: «Βάζουμε σίδερο σε κάθε δωμάτιο;» και είπα: «Όταν πληρώνεις τόσα χρήματα, δεν σιδερώνεις τα ρούχα σου», αναφέρει η NewYorkPost.

Όπως όταν μένετε σε ένα σούπερ γιοτ, περιλαμβάνονται όλα τα είδη φαγητού και όσα χρειάζονται για τη διαμονή τους οι επισκέπτες.

Υπάρχουν τζετ σκι για εξερεύνηση του νησιού, καράβι για ψάρεμα στον εξωτερικό ύφαλο και άλλα σκάφη για περιηγήσεις. Το Pelorus θα «δέσει πολύ με τον Orpheus», καθώς μπορεί να προσφέρει καταδυτικές εκδρομές και διαθέτει εστιατόριο. Και πάλι, όπως ένα σούπερ γιοτ, ο Morris λέει ότι η υπηρεσία και οι εμπειρίες στο Pelorus θα μπορούν να προσαρμοστούν.

«Ό,τι, δηλαδή, κάνουν στα σκάφη: κάθονται και λένε «τι θέλετε να φάτε για δείπνο τις επόμενες δύο μέρες;» ή κάτι τέτοιο, και θα το κάνουμε», είπε. «Και αν δεν το έχουμε στο νησί, θα το μεταφέρουμε από το Τάουνσβιλ». Ο κ. Morris έφερε τον δικό του σεφ από το σούπερ γιοτ του στη Μεσόγειο, για να είναι ο σεφ και ο μάνατζερ στο νησί.

Είπε ότι όταν οι επισκέπτες θα βρίσκονται στο νησί, θα έχουν εργαζόμενο-υπάλληλο για το καθάρισμα, για το στρώσιμο των κρεβατιών και το σερβίρισμα ποτών, καθώς και ένα άτομο που γνωρίζει από σκάφη. Το ακίνητο διαθέτει χώρο για έξι μέλη του προσωπικού σε ξεχωριστό κτίριο, στο πίσω μέρος. Για τους επισκέπτες, υπάρχουν τέσσερις σουίτες, που φιλοξενούν οκτώ άτομα, αλλά υπάρχει ένα πέμπτο δωμάτιο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επισκέπτες, που φέρνουν τον δικό τους φύλακα ή υπηρέτρια.

Για τους επικριτές, που λένε ότι οι άνθρωποι δε θα πληρώνουν 20.000 δολάρια τη βραδιά, η απάντησή του είναι απλή: «Θα το κάνουν». Είπε ότι πλούσιοι Αυστραλοί πηγαίνουν στο εξωτερικό με σκάφη υψηλών προδιαγραφών και πληρώνουν 200.000 δολάρια την εβδομάδα. «Υπάρχουν πολλοί Αυστραλοί με πολλά χρήματα», είπε.

Αναμένει επίσης να προσελκύσει διασημότητες από το εξωτερικό, που θέλουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό ή ακόμα και εταιρείες που ξοδεύουν για τα μεγαλοστελέχη τους. «Αυτό που είναι μοναδικό σε αυτό το μέρος είναι ότι είναι εντελώς απομονωμένο και εντελώς ιδιωτικό», είπε.

Ο Morris έχει επενδύσει 418 εκατομμύρια δολάρια στο τουριστικό χαρτοφυλάκιό του στο βόρειο Κουίνσλαντ,. «Δεν κάνω πενταετή σχέδια ή κάτι τέτοιο», εξήγησε. «Αγόρασα τον Orpheus και μετά έπρεπε να φέρω ανθρώπους εκεί. Συνήθιζαν να έρχονται στο Παλμ Άιλαντ με μικρά αεροπλάνα και έπρεπε να τα παραλάβουμε, οπότε αποφάσισα να αγοράσω μια εταιρεία ελικοπτέρων, η οποία ήταν η «Nautilus»».

Ο Morris είπε ότι στο ξεκίνημά της είχε μόνο ένα ελικόπτερο, αλλά τώρα η επιχείρηση είναι ο μεγαλύτερος χειριστής ελικοπτέρων στη Βόρεια Αυστραλία με 47 στο σύνολο.

«Και μετά το άλλο πράγμα που χρειάζομαι, μετά την απόκτηση του νησιού, είναι ένας χώρος παραλαβής των πραγμάτων στο Townsville», κατέληξε.

Δημοφιλή