Ρόδος: Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ

Ανοιχτά της Λίνδου.
|
sdv
sdv
CSEM/EMSC Twitter

Ισχυρός σεισμός με διάρκεια σημειώθηκε πριν λίγο στη Ρόδο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν έντασης 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, 58 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 498 χλμ. ανατολικά νοτιοανατολικά των Αθηνών.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η σεισμική δόνηση στην πόλη της Ρόδου και στην ανατολική πλευρά του νησιού χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί ζημιές, με τα συνεργειά της Περιφέρειας να έχουν βγει στους δρόμους προληπτικά και να ελέγχουν τον οικιστικό ιστό και την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η περιοχή που έδωσε το σεισμό είναι κοντά στην τάφρο του Στράβωνα που έχει δώσει στο παρελθόν ισχυρούς σεισμούς στο νησί.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Κρήτη, ενώ ανησυχία προκάλεσε στην Κάρπαθο και σε άλλα νησιά κοντά στη Ρόδο.

Ο πολύ ισχυρός σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου στις 14:37, όπως δήλωσε ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Ευτυχώς, τόνισε, που το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρο το νησί και στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε εκτιμήσεις, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Σε κάθε περίπτωση είναι ένας πολύ ισχυρός σεισμός, αλλά ευτυχώς το επίκεντρο εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, περίπου 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Λίνδου, δηλαδή νοτιοανατολικά από το νησί της Ρόδου. Έχω πληροφορίες ότι έγινε έντονα αισθητός στο νησί και πιθανότατα και σε άλλα σε άλλα νησιά των Δωδεκανήσων».

Και πρόσθεσε, «Η ευρύτερη περιοχή έχει δώσει και ακόμα μεγαλύτερα μεγέθη και κατά συνέπεια για μας τουλάχιστον τους σεισμολόγους δεν αποτελεί έκπληξη αυτός σημερινός σεισμός. Ευτυχώς είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές αυτή η εστία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πήγαινε στην αρχική σελίδα