Στη Θεσσαλονίκη έπιασαν τον φαρσέρ για τις βόμβες σε αεροδρόμιο και νοσοκομεία

Στο μήνυμά του δήλωνε ότι είναι πιστός στο Ισλάμ και ότι η έκρηξη θα είναι τόσο ισχυρή, που οι στόχοι θα εξαφανιστούν.
.
.
Eurokinissi

Σε διαμέρισμα τής Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τον άνθρωπο, που το πρωί της Τρίτης απέστειλε ομαδικά μηνύματα με την απειλή ότι έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί σε έξι νοσοκομεία της Αττικής και στον Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν άνδρα 42 ετών, υπήκοο Ρωσίας, του οποίου οι αστυνομικές αρχές ερευνούν το παρελθόν του και κατά πόσον είχε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις και το Ισλάμ, όπως ισχυριζόταν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία απέστειλε.Ο 42χρονος κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών.

Φέρεται να απέστειλε Mail, με τα οποία ενημέρωνε για τοποθέτηση βόμβας στο ”Ελευθέριος Βενιζέλος” και τα νοσοκομεία Παίδων, Παμακάριστος, Ερρίκος Ντύναν, Γεώργιος Γεννηματάς, Τζάνειο και Ευαγγελισμός. Στο μήνυμά του δήλωνε ότι είναι πιστός στο Ισλάμ και ότι η έκρηξη θα είναι τόσο ισχυρή, που οι στόχοι θα εξαφανιστούν.

Δημοφιλή