Ρολάν Γκαρός: Συμμετέχουν Ρώσοι και Λευκορώσοι, απαγορεύεται να μιλήσουν υπέρ του Πούτιν

Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν βαριές ποινές.
Tim Clayton - Corbis via Getty Images

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν στο Ρολάν Γκαρός οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες και τενίστριες, όμως θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι πως δεν υποστηρίζουν το καθεστώς Πούτιν.

Την ενημέρωση αυτή έκανε η διευθύντρια του Γαλλικού Όπεν, Αμελί Μορεσμό.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Γαλλίας εξήγησε πως το Ρολάν Γκαρός δεν θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με το Γουίμπλεντον, το οποίο απέκλεισε τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα όμως έστειλε σαφέστατη προειδοποίηση στους τενίστες και τενίστριες που κατάγονται από αυτές τις δύο χώρες πως θα υπάρξουν βαριές ποινές αν δείξουν την παραμικρή στήριξη στην ηγεσία της χώρας τους.

«Έχουμε σκεφτεί πολύ και έχουμε την πεποίθηση πως καμία απόφασης δεν είναι εντελώς δίκαιη. Είμαστε σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους Υπουργούς Αθλητισμού και αποφασίσαμε να μην επιτρέπουμε τη συμμετοχή ομάδων σε αθλητικές διοργανώσεις, αλλά να επιτρέπουμε τη συμμετοχή αθλητών σε ατομικά αθλήματα. Προφανώς αν αυτοί οι αθλητές μιλήσουν σε συνεντεύξεις τους υπέρ του Βλαντιμίρ Πούτιν θα υπάρξουν κυρώσεις» είπε η Mauresmo, αφήνοντας φυσικά να εννοηθεί ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποκλειστούν από το Ρολάν Γκαρός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εφετινό Ρολάν Γκαρός θα έχει χρηματικά έπαθλα ρεκόρ ακόμα μεγαλύτερα και πριν την πανδημία που θα φτάνουν τα 43,6 εκατ. ευρώ.

Δημοφιλή