Ρόμπερτ Πάτινσον: Αν αποτύχει ο «Μπάτμαν» στις εισπράξεις, θα γυρίσω καλλιτεχνικό πορνό

Οι δηλώσεις του ηθοποιού που θα υποδυθεί τον Μπάτμαν.
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα υποδυθεί τον Μπάτμαν.
Richard Shotwell/Invision/AP
Ο Ρόμπερτ Πάτινσον θα υποδυθεί τον Μπάτμαν.

Μετά από πολλές συμμετοχές σε ανεξάρτητες και ξενόγλωσσες ταινίες, εκτός από την τριλογία «Twilight» και τον «Χαρι Πότερ», ο Ρόμπερτ Πάτινσον επιστρέφει σε μπλοκμπαστερ μεγάλων στούντιο παραγωγής, όπως για παράδειγμα το «Tenet» του Κρίστοφερ Νόλαν και τον «Batman» του Ματ Ρίβς. Ο τελευταίος ρόλος προσθέτει αναμφισβήτητα μεγαλύτερο κύρος στην καριέρα του ηθοποιού.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Guardian, ο Πάτινσον εξήγησε τι ήταν εκείνο που τον οδήγησε να συμμετάσχει στον «Μπάτμαν», έναν εμβληματικό και απαιτητικό ρόλο, καθώς πρόκειται για τον πιο δημοφιλή υπερήρωα στον κόσμο. «Ενιωσα μια σύνδεση με την ταινία, δεν γνωρίζω γιατί. Το ήθελα πραγματικά. Ο ρόλος έχει μια δύναμη, γι’αυτό και προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο. Είναι ένα απροσδιόριστο πράγμα». Ο δημοσιογράφος Αλεξ Μοσάκις που έκανε την συνέντευξη, σημειώνει ότι ο ηθοποιός «ήδη βαριέται τις ερωτήσεις για τον ρόλο του Μπάτμαν και απλώς θέλει να προχωρήσει στα γυρίσματα και την ολοκλήρωση της ταινίας».

Ωστόσο, αν ο «Μπάτμαν» δεν έχει την αναμενόμενη επιτυχία στο box office, ο ηθοποιός δήλωσε ότι έχει εναλλακτικό σχέδιο. «Θα γυρίσω πορνό, αλλά ποιοτικό, ”καλλιτεχνικό πορνό”», είπε αστειευόμενος.

Η δραματική περιπέτεια του Νόλαν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες πριν τον «Μπάτμαν». Ο «Μπάτμαν» θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες τον Ιούνιο του 2021. Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο μισό του 2020 και ο ηθοποιός ανυπομονεί για τα γυρίσματα.

Πηγή: Indiewire