Ρωσία: Στους 19 οι νεκροί από την ένοπλη επίθεση σε ορθόδοξες εκκλησίες και συναγωγή (Βίντεο)

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αν και οι τοπικές αρχές δήλωσαν ότι γνωρίζουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές.
Μια εβδομάδα πριν, στις 16 Ιουνίου δύο ύποπτοι για τρομοκρατία, που φέρονται να είναι μέλη του ISIS, έπιασαν ομήρους δύο εργαζόμενους στο Ροστόβ.
Μια εβδομάδα πριν, στις 16 Ιουνίου δύο ύποπτοι για τρομοκρατία, που φέρονται να είναι μέλη του ISIS, έπιασαν ομήρους δύο εργαζόμενους στο Ροστόβ.
Anadolu via Getty Images

Ένας 66χρονος ιερέας και τουλάχιστον 15 αστυνομικοί και 4 πολίτες είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν.

Αυτόπτες μάρτυρες ωστόσο και ορισμένα τοπικά μέσα, υποστηρίζουν ότι οι νεκροί φτάνουν τους 20 καθώς βρίσκονται ανάμεσά τους και πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο «είναι μια τραγική ημέρα για το Νταγκεστάν και ολόκληρη τη χώρα».

BREAKING:

The number of k*lled in the Islamist terror attack in Dagestan has increased to around 20.

The authorities say 15 of them are police officers, with the rest being civilians including a priest who had his throat slit in his church pic.twitter.com/V2gbkZNRSg

— Visegrád 24 (@visegrad24) June 24, 2024

🚨BREAKING: A terrorist attack on a Jewish synagogue and an Orthodox church in Russia's Dagestan.

Five police officers were killed, and nine more were injured. pic.twitter.com/bnoZUiSund

— Anshuman Singh (@indiancrusher) June 24, 2024

Οι συντονισμένες επιθέσεις ενόπλων στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, τη Μαχατσκαλά, και στην πόλη Ντερμπέντ (νοτιότερα), σημειώθηκαν τρεις μήνες μετά το μακελειό με τους 145 νεκρούς σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα, για το οποίο την ευθύνη ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις στο Νταγκεστάν.
«Κατανοούμε ποιος βρίσκεται πίσω από την οργάνωση των τρομοκρατικών επιθέσεων και ποιος ήταν ο στόχος τους», σημείωσε ο Μέλικοφ, χωρίς όμως να διευκρινίσει περαιτέρω.

Δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες από πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες μεταξύ των δραστών ήταν δύο από τους γιους του Μαγκομέντ Ομάροφ, επικεφαλής της περιφέρειας Σεργκοκαλίνσκι.

Ο 63χρονος Ομάροφ συνελήφθη και θεωρείται ύποπτος για την οργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης.

Έξι εκ των δραστών της επίθεσης σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τον Σεργκέι Μέλικοφ, ο οποίος κήρυξε τριήμερο πένθος στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Δημοφιλή