ΔΙΕΘΝΕΣ
28/05/2019 08:54 EEST

Ρώσος αξιωματούχος ξυλοκόπησε δημοσιογράφο όταν τον ρώτησε αν είναι διεφθαρμένος

Άβολη κατάσταση.

Youtube

Ο Σεργκέι Ζάιτσεφ, επικεφαλής περιφέρειας στη Σιβηρία, ακούγεται ότι εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς. Έχει εκλεγεί με το κόμμα του Ρώσου προέδρου.

Ένας δημοσιογράφος πήγε να διαλευκάνει την υπόθεση. Τον ρώτησε πώς κατάφερε να βρει τα χρήματα για το υπερπολυτελές καινούριο σπίτι του. Συνέχισε να τον ρωτά, μάλιστα, αν τα χρήματα προήλθαν από τα 65 εκατ. ευρώ που είχε δώσει η κυβέρνηση για ανακατασκευή σπιτιών που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές,

«Τι είναι αυτά που με ρωτάτε τώρα;» ήταν η άμεση αντίδραση του Ρώσου αξιωματούχου και χωρίς δεύτερη σκέψη έσπρωξε το μικρόφωνο από μπροστά του. Ο δημοσιογράφος συνέχισε: «Μην με σπρώχνετε, έχω κι άλλες ερωτήσεις για το σπίτι σας».

Ο εκτός εαυτού αξιωματούχος εκνευρίστηκε τόσο που σήκωσε στον αέρα και πέταξε στο πάτωμα τον δημοσιογράφο. Αμέσως μετά συνεργάτες του Ζάιτσεφ μπήκαν στο γραφείο και πέταξαν έξω τόσο τον δημοσιογράφο όσο και τον εικονολήπτη.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το σπίτι του Ζάιτσεφ κατασκεύασε η εταιρεία που ανέλαβε το έργο ανοικοδόμησης των σπιτιών που καταστράφηκαν σε φωτιά το 2015.

Για το περιστατικό έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από τις ρωσικές αρχές με τον Ζάιτσεφ να αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και έξι χρόνια αν κριθεί ένοχος για παρεμπόδιση δημοσιογράφου.

Η ίδια επιτροπή θα ερευνήσει και τις κατηγορίες σε βάρος του αξιωματούχου.

Μετά το επεισόδιο το κόμμα του Βλαντιμίρ Πούτιν απέβαλε από τις τάξεις του τον εν λόγω αξιωματούχο.

Δεν υπάρχει θέση στην έδρα της εξουσίας για όσους δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ή να απαντήσουν σε άβολα ερωτήματα”, δήλωσε το κυβερνών κόμμα.

Πηγή: RT