ΔΙΕΘΝΕΣ
23/04/2020 19:32 EEST

Sabah: Τουρκική άσκηση μεταξύ Κύπρου και Λιβύης

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, σκοπός ήταν ο εκφοβισμός του στρατάρχη Χαφτάρ.

Stocktrek Images/Giovanni Colla via Getty Images

Η Τουρκία πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση «ανοικτής θαλάσσης» στην περιοχή της Μεσογείου μεταξύ Κύπρου και Λιβύης, στις 17 Απριλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Sabah.

Στην άσκηση συμμετείχαν τουρκικά μαχητικά F16 τα οποία παρέμειναν στον αέρα επί 7 ώρες και 35 λεπτά. Κατά το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, στην άσκηση συμμετείχε η τουρκική πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό με στόχο τη βελτίωση απόδοσης για αποστολές και επιχειρήσεις μεγάλων αποστάσεων. Στην άσκηση συμμετείχαν εκτός από F16 και CASA για μεταφορά και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS). Το τουρκικό ναυτικό αναπτύχθηκε σε διάφορα σημεία της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η άσκηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εκφοβίσει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ ότι η Τουρκία διεξάγει αεροπορική επιχείρηση στη Λιβύη και έτσι «η Τουρκία κατέδειξε ότι έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε κάθε επιθυμητό σημείο στον κόσμο, από τη Λιβύη μέχρι την Κύπρο», αναφέρει το σχετικό τουρκικό δημοσίευμα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post