ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18/04/2019 13:16 EEST

Samsung Galaxy Fold: Σοβαρά προβλήματα με την οθόνη στα πρώτα δείγματα του νέου κινητού

Η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας.

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο λανσάρισμα του Samsung Galaxy Fold στη αγορά, η εταιρεία αποφάσισε να μοιράσει ορισμένες συσκευές στα μεγαλύτερα μέσα τεχνολογίας και σε influencers για να δελεάσουν τους καταναλωτές. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πρόλαβαν να ενημερώσουν ότι η εσωτερική εύκαμπτη οθόνη του Samsung Galaxy Fold έχει σοβαρό πρόβλημα. Πρώτη απ′ όλους, η ιστοσελίδα The Verge αναφέρει ότι την περασμένη Δευτέρα έλαβε το Samsung Galaxy Fold και μέσα μια ημέρα η οθόνη φούσκωσε, με αποτέλεσμα να φαίνονται γραμμές με νεκρά pixels πάνω στην οθόνη. Αντίστοιχο πρόβλημα με την οθόνη παρατήρησε και το δίκτυο CNBC.

Τα προβλήματα  έγιναν σαφή και από Youtubers. Ένας από αυτούς, ο Marques Brownlee (MKBHD) δήλωσε ότι αφαίρεσε την επικάλυψη της οθόνης, αλλά σύντομα η οθόνη έγινε μαύρη και έπαψε να λειτουργεί. Το ίδιο παρατήρησε και το δίκτυο Bloomberg. Αν και η Samsung έχει σημειώσει ότι δεν πρέπει να αφαιρείται η επικάλυψη, εκείνοι διευκρίνισαν ότι πολλοί καταναλωτές δεν θα το παρατηρήσουν και στο τέλοςθα κλαίνε τα λεφτά τους. Δεν είναι και λίγα 2.000 δολάρια. 

Η εταιρεία τεχνολογίας τοποθετήθηκε με ανακοίνωση, καθώς το πρόβλημα πήρε διαστάσεις:

Ένας πολύ μικρός αριθμός δειγμάτων του Samsung Galaxy Fold δόθηκε σε μέσα ενημέρωσης για review. Έχουμε λάβει ορισμένες αναφορές σχετικά με την κύρια οθόνη αυτών των δειγμάτων. Θα εξετάσουμε λεπτομερώς τις συσκευές από κοντά για να βγάλουμε κάποιο πόρισμα.

Ακόμη, ορισμένοι reviewers αναφέρουν ότι αφαίρεσαν την προστατευτική επικάλυψη, κάτι που οδήγησε σε ζημιά στην οθόνη. Η κύρια οθόνη του Samsung Galaxy Fold διαθέτει μια επιπλέον επικάλυψη που αποτελεί μέρος της δομής της για να προστατεύεται από γρατζουνιές. Αφαιρώντας αυτήν την επικάλυψη μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό πρόβλημα. Θα εξασφαλίσουμε ότι αυτή η πληροφορία θα γίνεται απόλυτα ξεκάθαρη στον πελάτη.

 Στις ΗΠΑ το κινητό κυκλοφορεί στις 26 Απριλίου. Άρα, πρέπει να βιαστούν και να λύσουν αυτά τα προβλήματα πριν αδειάσει η κλεψύδρα και επικρατήσει - δικαιολογημένη - γκρίνια.