Σαουδική Αραβία: Αποκεφάλισαν 6χρονο μπροστά στην μητέρα του λόγω θρησκείας

Οργή για το αδικοχαμένο παιδί.

Είναι πραγματικό γεγονός εν έτει 2019 και συνέβη στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας. Ο Ζακαρία αλ-Τζαμπερ, ένα αγόρι έξι ετών, επισκέφθηκε με την μητέρα του το ναό του Προφήτη Μουχαμάντ. Και αυτό ήταν αρκετό για να του στερήσουν τη ζωή.

Συγκεκριμένα, μόλις έφτασαν έξω από το ναό μητέρα και γιος, πλησίασε ένας άνδρας απειλητικά και ρώτησε αν είναι Σιίτες. Εκείνη απάντησε καταφατικά.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου πλησίασε ένα ταξί, σταμάτησε και άρπαξαν βίαια το παιδί. Πήραν ένα γυαλί από μπουκάλι και άρχισαν να τον αποκεφαλίζουν, μπροστά στη σοκαρισμένη μητέρα του. Λίγα λεπτά αργότερα, εκείνη κατέρρευσε.

Το περιστατικό αποκάλυψε η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Shia Rights Watch» που εδρεύει στις ΗΠΑ, τονίζοντας οτι κανείς δεν επενέβη.

Στο Twitter επικράτησε έντονη οργή με το χάσταγκ #JusticeforZakaria

«Τα μικρότερα φέρετρα είναι τα βαρύτερα», έγραψε ένα χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος αποκάλεσε την δολοφονίας ως την πιο βάρβαρη των τελευταίων ετών.

Η κοινότητα των Σιιτών πενθεί για τον βάρβαρο θάνατο του μικρού Ζακαρία και ανέφερε ότι το περιστατικό αυτό είναι αποτέλεσμα συνεχιζόμενων παραβιάσεων και έλλειψης προστασίας από τη Σαουδική Αρχή έναντι του πληθυσμού των Σιιτών.

Πηγή: Mirror