ΔΙΕΘΝΕΣ
10/02/2019 09:09 EET

ΗΠΑ: Γυναίκες μπαρίστες αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους – Δεν τις αφήνουν να σερβίρουν με καυτά μπικίνι

Το «dress code» απειλεί και τις γυναίκες σε καφετέριες και μπαρ.

Στην Ουάσινγκτον, με νόμο του 2017 απαγορεύτηκε σε γυναίκες να σερβίρουν με καυτά μπικίνι, καθώς οι αρμόδιοι θεωρούν ότι οι κοπέλες εμπίπτουν στη διάταξη περί προσβολής της δημοσίας αιδούς. Τη Δευτέρα διεξάγεται το δικαστήριο και οι γυναίκες που τους αφορά αυτή η διάταξη, θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Συγκεκριμένα, οι κοπέλες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας από δικαστήριο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, να επανεξετάσει το θέμα και να επαναξιολογήσει το σκεπτικό στο οποίο οι ίδιες θεωρείται ότι διαπράττουν κάποιο αδίκημα.

Ο νόμος που είχε ξεκινήσει από το 2017 στην πόλη Έβερετ, έξω από το Σιάτλ έλεγε κατά γράμμα ότι οι εργαζόμενες των καφετεριών και των μπαρ οφείλουν να φορούν τουλάχιστον σορτς και μπλουζάκι που να κρύβει το στήθος τους.

Μια δικαστής βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της νομοθεσίας και τη θεωρεί περιορισμό της ελευθερίας. Πολλές από τις εργαζόμενες γυναίκες, πάντως, εξακολουθούν να αψηφούν την επικείμενη δικαστική διαμάχη και να σερβίρουν αμέριμνες τα ποτά τους με τα μαγιό τους. Υποστηρίζουν ότι μέσω του σώματός τους επικοινωνούν και αυτός ο νόμος αντίκειται στην ελευθερία έκφρασης που είναι κατοχυρωμένη από το αμερικανικό Σύνταγμα.

Tην υπόθεση θα κρίνουν τρεις δικαστές και ήδη έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, καθώς αν οι μπαρίστες δικαιωθούν, θα ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου σε όλη την επικράτεια.

Πηγή: Fox news