Σαουδική Αραβία: Τεράστιος βράχος σε σχήμα ψαριού αναδύεται από την άμμο της ερήμου

«Ενώ κατέγραφα την περιοχή, η θέα ενός τεράστιου βράχου εμφανίστηκε μπροστά μου, το σχήμα του θυμίζει ένα ψάρι στην καρδιά της ερήμου».
.
.
Khaled Zaad Al Enazi

Στη καυτή άμμο της ερήμου της Σαουδικής Αραβίας, θα μπορούσε να θεωρηθεί αντικατοπτρισμός, όμως ο φωτογράφος Χαλέντ Αλ Ενάζι έχει τις φωτογραφίες για να αποδείξει ότι όντως εντόπισε έναν τεράστιο βράχο σε σχήμα… ψαριού να αναδύεται από την άμμο.

Ο Αλ Ενάζι κατέγραψε εικόνες του ασυνήθιστου σχηματισμού χρησιμοποιώντας ένα drone ενώ κατέγραφε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της κομητείας Αλ- Ούλα της Σαουδικής Αραβίας, μια περιοχή γνωστή για αρχαίες κατασκευές που ανταγωνίζονται την πόλη Πέτρα της Ιορδανίας.

«Ενώ κατέγραφα την περιοχή, η θέα ενός τεράστιου βράχου εμφανίστηκε μπροστά μου, το σχήμα του θυμίζει ένα ψάρι στην καρδιά της ερήμου», είπε στο CNN.

Ο Αλ Ενάζι λέει ότι πιθανότατα δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που συναντά τον σχηματισμό του βράχου, αλλά πιστεύει ότι η εναέρια προοπτική τον έκανε να αντιληφθεί πρώτος το περίεργο σχήμα του.

«Το μάτι του φωτογράφου βλέπει αυτό που δεν βλέπουν οι άνθρωποι», είπε.

Ο φωτογράφος ονόμασε τον βράχο «Ψάρι της Ερήμου».

Από τότε που κοινοποιήθηκαν οι εικόνες, ο Αλ Ενάζι χρειάστηκε να απογοητεύσει τους ευφάνταστους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ισχυρίστηκαν ότι οι βράχοι είναι στην πραγματικότητα τα υπολείμματα ενός τεράστιου θαλάσσιου θηρίου.

«Κάποιοι ανέφεραν ότι είναι ένα πραγματικό ψάρι που απολιθώθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια, αλλά αυτό δεν ισχύει», είπε. «Είναι ψαμμίτης που σχηματίζεται από πολλούς παράγοντες».

Το συγκεκριμένο βίντεο του «ψαριού της ερήμου» που κοινοποιήθηκε σε ένα tweet τον Ιούλιο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 29.000 προβολές.

Ο φωτογράφος εργάζεται επί του παρόντος για τη δημιουργία του δικού του καναλιού στο YouTube αφιερωμένο στην καταγραφή της περιοχής Αλ- Ούλα και του συναρπαστικού τοπίου της.

Καλύπτοντας σχεδόν 22.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η κομητεία Αλ- Ούλα φιλοξενεί μια από τις πιο μεγαλύτερες ερήμους στον κόσμο.

Δημοφιλή