Σειρήνες στο Κίεβο: Σε καταφύγιο ο Νίκος Δένδιας

Μνημόνιο Συναντίληψης των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ουκρανίας για συνεργασία στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης υπέγραψαν οι Ν. Δένδιας και Ντ. Κουλέμπα.
|
.
.
@GreeceMFA

Σε καταφύγιο χρειάστηκε να μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς σειρήνες ακούστηκαν στο Κίεβο.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην πόλη με τρένο μέσω Πολωνίας. Είναι η τρίτη του στην Ουκρανία, καθώς οι προηγούμενες δύο ήταν στην Οδησσό.

Κατά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κίεβο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υπέγραψε Μνημόνιο Συναντίληψης των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Ουκρανίας στον τομέα Διπλωματικής Εκπαίδευσης.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Ν. Δένδιας τόνισε εκ νέου την ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των χωρών, και επανέλαβε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και της ελληνικής κοινότητας της Ουκρανίας.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα