Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
.
.
Eurokinissi

Ολοκληρώθηκε η μαθητική-φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι με κεντρικό σύνθημα «Στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες, ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας έχει αποκατασταθεί.

.
.
Eurokinissi

Σημειώνεται ότι στις 6.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από οργανώσεις και συλλογικότητες της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι συγκεντρώσεις μνήμης είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις, όπως στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Βόλο, τα Γιάννενα, την Ξάνθη κ.α.

O Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος είχε πέσει νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια από την σφαίρα του Ειδικού Φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Πλήθος κόσμου συνέρρεε από το πρωί για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο που έχει στηθεί στην οδό Μεσολογγίου, στο σημείο που ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έχασε τη ζωή του.

.
.
Eurokinissi

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή