ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/07/2020 16:34 EEST | Updated 23/07/2020 21:41 EEST

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία

Σε εξέλιξη ο αγώνας των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς που άρχισε την Τετάρτη από τις Κεχριές.

Eurokinissi
.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στις Κεχριές Κορινθίας.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν έξι ελικόπτερα και τρία αεροπλάνα. Κατόπιν εισήγησης της Πυροσβεστικής, έχει εκκενωθεί ο οικισμός στη Ντράσσα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς. 

Επίσης, σύμφωνα με την περιφέρεια Πελοποννήσου, «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή της ανατολικής Κορινθίας, στην οποία -παρά προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων- συνεχίζει και σήμερα Πέμπτη , για δεύτερη ημέρα, να καίει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στις Κεχριές.»

Όπως μετέδωσε το KorinthosTV, o δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε πως «η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει από χθες στο δήμο μας είναι σε πολλά σημεία ανεξέλεγκτη και γι αυτό αποφασίστηκε να εκκενωθούν το μεσημέρι ο οικισμός Ντράσα και η κατασκήνωση Ranch ΣΚΟΥΡΑΣ.  Ζήτησα επίσημα από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια να κηρυχθεί ο δήμος Κορινθίων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού πλέον πληρούνται όλα τα κριτήρια.Παρακαλώ τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί τις επόμενες ώρες, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει εξέλιξη της πυρκαγιάς». 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν εκκενωθεί άλλες δύο κατασκηνώσεις, ένα οικοτροφείο και οκτώ χωριά και οικισμοί. Συνολικά έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους 4.200 άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές σε οικήματα, κυρίως σε αυλές και ελαιοκτήματα,  καθώς και καλλιέργειες με σταφίδες, ενώ έχουν καεί και ζώα. 

Στο μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας πλησίον Ισθμού. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δίδυμα του δήμου Ερμιονίδας, στην Αργολίδα. Στο σημείο επιχειρούν περίπου 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

HuffPost Greece
.