ΣΥΡΙΖΑ: Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Χαιρετάκης παρά τον "αγώνα" Πολάκη για να μπει στα ψηφοδέλτια

Τραγική ειρωνεία: Ο Πολάκης απειλούσε πως εάν δεν είναι υποψήφιος ο Χαιρετάκης δεν ήταν ούτε αυτός. Σήμερα η Π.Γ του κόμματος συνεδριάζει επί εισήγησης να μην είναι.
Pacific Press via Getty Images

Την απόφασή να μην είναι τελικά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ανακοίνωσε ο Μιχάλης Χαιρετάκης από τα Χανιά αν και η υποψηφιότητα του αποτέλεσε το επίκεντρο μιας εκ των μεγάλων κρίσεων εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη.

Στην σχετική ανακοίνωση μάλιστα, ο Χαιρετάκης αναφέρεται στον τελευταίο, χωρίς να τον κατονομάζει σημειώνοντας πως αποσύρει την υποψηφιότητά του παρά την ομόφωνη έγκριση αυτής από την Π.Γ. του κόμματος ”για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή”.

Υπενθυμίζεται πως ο Πολάκης είχε δηλώσει πως, εάν δεν ήταν υποψήφιος βουλευτής Χαιρετάκης, δεν θα ήταν ούτε ο ίδιος υποψήφιος ενώ η Κουμμουνδούρου είχε απαντήσει πως στον έμμεσο εκβιασμό, δηλώνοντας: «Όποιος διαφωνεί με τις συλλογικές αποφάσεις να μην συμμετέχει».

Η δε απόφαση Χαιρετάκη ανακοινώθηκε λίγες ώρες πριν συνέλθει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα με βασικό θέμα την εισήγηση να μην περιληφθεί ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογών.

Στο παρά πέντε χθες, σε μια κίνηση αναδίπλωσης, ο Πολάκης έστειλε επιστολή στην Πολιτική Γραμματεία και την Επιτροπή Δεοντολογίας (όπου έχει παραπεμφθεί μετά την ανάρτηση στην οποία αναφέρει ότι με τις πρόσφατες αναρτήσεις που στοχοποιούσε δημοσιογράφους, δικαστικούς κ.α.) δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τα συλλογικά όργανα.

Η δήλωση Χαιρετάκη:

Δήλωση απόσυρση της υποψηφιότητας μου.

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη και τον τραγικό θάνατο τόσων αθώων νέων ψυχών και την βίαιη καταστολή των ειρηνικών διαδηλώσεων για την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών σε μια δημοκρατική και ανεπτυγμένη χώρα, την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος για ένα κράτος δικαίου, αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών, όπου αυτοί που κάνουν πλιάτσικο στον ιδρώτα, τις αγωνίες και τις θυσίες του ελληνικού λαού χωρίς να αποδίδεται η δικαιοσύνη που αρμόζει, κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη από ποτέ να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Σε αυτόν τον αγώνα δεν χρειάζονται μικροπολιτικές, εγωισμοί, θέσεις καρέκλες και μηχανισμοί.

Με αυτές τις σκέψεις και μη προερχόμενος από κομματικούς σωλήνες ή πολιτικά τζάκια αλλά από την ψυχή της κοινωνίας και κερδίζοντας με κόπο, ήθος και αξιοπρέπεια τον σεβασμό της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας.

Αποσύρω την υποψηφιότητα μου η οποία είχε την ομόφωνη έγκριση της πολιτικής γραμματείας για να στηρίξω ένα πραγματικό αγωνιστή,να διευκολύνω αυτούς οι οποίοι νομίζουν οτι θα κερδίσουν από την μη υποψηφιότητα μου,να βοηθήσω όσο μου είναι δυνατό στην ηρεμία και ομοψυχία για το μεγάλο διακύβευμα που είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ”.

Δημοφιλή