Συγκέντρωση βοήθειας για την Ουκρανία σε Δήμους της Αττικής

Δράση συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, προς το λαό της Ουκρανίας.
Eurokinissi

Αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον πληττόμενο ουκρανικό λαό στήνουν o Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τη δράση ”Όλοι Μαζί Μπορούμε” και 10 Δήμους της Αττικής.

Ειδικότερα, την Τρίτη 8 Μαρτίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, διοργανώνεται δράση συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, προς το λαό της Ουκρανίας.

Στη δράση συμμετέχουν οι Δήμοι Αθηναίων, Αμαρουσίου, Γλυφάδας, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Παπάγου-Χολαργού, Πειραιά και Φιλοθέης- Ψυχικού.

Τα είδη που θα συγκεντρωθούν είναι, κουβέρτες, υπνόσακοι, είδη ατομικής υγιεινής, παιδικές τροφές-γάλατα και φαρμακευτικό υλικό, όπως, αιμοστατικά, αλοιφές εγκαυμάτων, αντιϊσταμινικά φάρμακα, αντιπυρετικά, αντισηπτικά, γάζες, αντιφλεγμονώδη, επιστρώματα, ισοθερμικές κουβέρτες, λευκοπλαστ, παυσίπονα, σύριγγες με βελόνες, φλεβοκαθετήρες.

Τα ακριβή σημεία συγκέντρωσης, στα οποία θα προσφερθούν τα προαναφερθέντα αγαθά θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

«Σ΄αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους μας τους πολίτες της Αττικής, οι οποίοι έχουν αποδείξει πως διαθέτουν υψηλά αντανακλαστικά ευαισθησίας και αλληλεγγύης, όποτε απαιτείται. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούν με θέρμη στην πρωτοβουλία μας, σε αυτή την πράξη αγάπης και έμπρακτης στήριξης», τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Προσέθεσε ότι η Περιφέρεια Αττικής μαζί με τον ΙΣΑ έχουν προχωρήσει και σε άλλες δράσεις, όπως είναι η διενέργεια rapid test και η ιατρική συνδρομή σε Ουκρανούς πρόσφυγες που φθάνουν στην Αττική και η δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία σε όσους το χρειάζονται. Παράλληλα θα σταλεί στην Ουκρανία έμψυχο ιατρικό δυναμικό, αλλά και ανθρωπιστική βοήθεια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του προξενείου της Ουκρανίας.

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας από τους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου, Καλλιθέας, Περιστερίου, Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Ο ένας Δήμος της Αττικής μετά τον άλλο, ανακοινώνει συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τους πρόσφυγες. «Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου ξεκινά τη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τον λαό της Ουκρανίας, που βιώνει τη φρίκη του πολέμου. Είμαστε σε επικοινωνία με την πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει ασφαλής μεταφορά των ειδών που θα συγκεντρωθούν, ώστε να πιάσει τόπο η προσφορά των συμπολιτών μας», δηλώνει ο δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου και προσθέτει: «Είμαι βέβαιος ότι οι κάτοικοι της πόλης μας θα συνδράμουν, για να στηρίξουμε τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και τους ομογενείς μας».

Στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών πρώτης ανάγκης (παιδικά ρούχα, πάνες, θερμικά εσώρουχα, κουβέρτες, παπλώματα) και ιατροφαρμακευτικού υλικού (όπως παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, οινόπνευμα, φυσιολογικοί οροί), ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη (2/3) και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο (5/3), από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μοσχάτου (Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού) και στο παλαιό Δημαρχείο Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου).

Ο Δήμος Καλλιθέας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανακοίνωσε συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (όπως σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά, όσπρια, γάλα εβαπορέ), στο Δημαρχείο τις πόλης, στις 8, 10, 15 και 17 Μαρτίου, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα.

Ο Δήμος Περιστερίου θα συγκεντρώσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη πρώτης ανάγκης και υγειονομικό υλικό την Παρασκευή 4 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ο Δήμος Ηλιούπολης επίσης συγκεντρώνει τρόφιμα μακράς διαρκείας και υγειονομικό υλικό, από σήμερα Τετάρτη (2/3) έως και την Κυριακή (6/3), από τις 9 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, στην είσοδο του Δημαρχείου και βρίσκεται σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αθήνα, για την αποστολή τους.

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου από σήμερα Τετάρτη (2/3) και καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, θα συγκεντρώνει στο Δημαρχείο τρόφιμα μακράς διαρκείας και ιατροφαρμακευτικό υλικό, αλλά και εξοπλισμό, όπως υπνόσακους και λεπτά στρώματα κάμπινγκ.

Τέλος, ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, ειδών προσωπικής υγιεινής, ρουχισμού και φαρμακευτικού υλικού στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 4 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα και το Σάββατο 5 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Είδη πρώτης ανάγκης και στον δήμο Πειραιά

Είδη πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας συγκεντρώνει και ο δήμος Πειραιά.

Συγκεκριμένα, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 έως 14.00 θα συγκεντρώνονται οι δωρεές πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων, στην αποθήκη της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (Ελ. Βενιζέλου 27) για άμεση αποστολή στην Ουκρανία.

Προτεινόμενα προϊόντα:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας: ζυμαρικά, όσπρια, ρύζι, παξιμάδια, βρεφικές κρέμες, βρεφικά γάλατα, γάλατα εβαπορέ, κονσέρβες, σάλτσα ντομάτας, λάδι, μέλι, ζάχαρη, τσάι.

Παραφαρμακευτικό υλικό: αντιφλεγμονώδη, αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά, γάζες, επιθέματα, αναλγητικές αλοιφές, οινόπνευμα, φυσιολογικούς ορούς.

Λοιπό υλικό: υπνόσακοι, κουβέρτες, παπλώματα, σκούφοι, γάντια, κάλτσες.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο Πειραιάς πάντα δείχνει την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του σε μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις και είμαι βέβαιος ότι αυτό θα πράξει και τώρα. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι έτοιμη να ανταποκριθεί και να φέρει εις πέρας με επιτυχία το μεγάλο αυτό εγχείρημα εκτός συνόρων, ώστε η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί να φτάσει άμεσα στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη. Καλώ Πειραιώτες, φορείς και επιχειρήσεις, να συνδράμουν στη φιλανθρωπική αυτή εκστρατεία, στηρίζοντας τον λαό της Ουκρανίας».

Πηγή: ΑΠΕ

Δημοφιλή