Συγκλονίζουν οι περιγραφές των δύο Ελληνίδων που έζησαν τον τρόπο στο Σουδάν (βίντεο)

«Ζούμε από θαύμα».
.
.
GLOMEX

Συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους για τις τραγικές στιγμές που βίωσαν τραγικές στιγμές που βίωσαν στο Σουδάν οι αδελφές Αλεξάνδρα και Κατερίνα Καλημέρη, στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ.

Οι δύο αδελφές μίλησαν για τις ημέρες εκείνες που παρέμεναν εγκλωβισμένες στον ορθόδοξο ναό του Χαρτούμ και για τις αγωνιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν με τη βοήθεια των Σουδανών να βρουν διέξοδο διαφυγής.

«Εκείνη την ημέρα είχαμε βγει το πρωί, είχαμε πάει στην εκκλησία και εγκλωβιστήκαμε εκεί. Ζούμε από θαύμα, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Ο Θεός μας έδωσε νέα ζωή. Οι γονείς μας είναι ικανοποιημένοι που ήρθαμε στην Ελλάδα και είμαστε ασφαλείς. Στον δρόμο μας σταματούσαν οι στρατιώτες και με τα όπλα στο κεφάλι μας, μας ρωτούσαν που πάμε. Προσευχόμασταν όλη την ώρα μέχρι να φτάσουμε στο σπίτι του ανθρώπου που μας βοήθησε», είπε η Αλεξάνδρα Καλημέρη.

«Μακάρι να έρθουν και οι γονείς μας στην Ελλάδα, εκεί είναι πολύ επικίνδυνα. Όταν φτάσαμε στην Ελλάδα, αισθάνθηκα ότι ανασαίνω ξανά», τόνισε από την πλευρά της η Κατερίνα Καλημέρη.

Η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα Καλημέρη έφτασαν στην Ελλάδα τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ οι γονείς τους παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν.

Δημοφιλή