ΔΙΕΘΝΕΣ
18/01/2021 12:45 EET | Updated 18/01/2021 12:48 EET

Σικάγο: Ζούσε σε αεροδρόμιο επί τρεις μήνες επειδή φοβόταν τον κορονοϊό

Λάθος μέρος διάλεξε για να προφυλαχθεί από τον ιό.

ASSOCIATED PRESS

Ενας άνδρας ζούσε σε «ασφαλές» τμήμα του διεθνούς αεροδρομίου Ο′ Χερ του Σικάγο εδώ και τρεις μήνες, λέγοντας στην αστυνομία ότι φοβόταν πολύ τον κορανοϊό και για αυτό δεν επέστρεφε στην πατρίδα του, στο Λος Αντζελες.

Ο Καλιφορνέζος, Αντίτια Σινγκ, 36 ετών, συνελήφθη αυτό το Σαββατοκύριακο και κατηγορήθηκε για εγκληματική παράβαση σε μια περιορισμένη περιοχή του αεροδρομίου (κακούργημα) και κλοπή (πλημμέλημα), σύμφωνα με την Chicago Tribune.

 

Αστυνομία του Σικάγο

Οι εισαγγελείς δήλωσαν την Κυριακή ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο άνδρας έφτασε με πτήση από το Λος Αντζελες στο Σικάγο στις 19 Οκτωβρίου.

Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, το Σάββατο το απόγευμα, προσεγγίστηκε από δύο υπαλλήλους της αεροπορικής εταιρείας United Airlines που ζήτησαν να δουν την ταυτότητά του. Ο Σινγκ φέρεται να τους έδειξε ένα σήμα ταυτότητας αεροδρομίου που είχε αναφερθεί ότι είχε χαθεί από τον ιδιοκτήτη του, έναν επιχειρησιακό διευθυντή του αεροδρομίου, στις 26 Οκτωβρίου.

Οπως προκύπτει από την εισαγγελική έρευνα, άλλοι επιβάτες έδιναν φαγητό στον Σινγκ, ο οποίος δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές στο παρελθόν. Ο 36χρονος βρήκε το σήμα στο αεροδρόμιο και «φοβόταν να πάει σπίτι λόγω του κορονοϊού», σύμφωνα με τον βοηθό εισαγγελέα.

«Μου λέτε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο, μη εργαζόμενο, φέρεται να ζούσε σε ασφαλές μέρος του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου Ο΄ Χερ από τις 10 Οκτωβρίου 2020 έως τις 16 Ιανουαρίου 2021 και δεν εντοπίστηκε; Καταλαβαίνω καλά;» διερωτήθηκε ο δικαστής που κλήθηκε να εκδικάσει την υπόθεση.

Αφού βρήκαν τον Σινγκ, οι υπάλληλοι της United Airlines κάλεσαν την αστυνομία, η οποία τον συνέλαβε και τον έθεσε υπό κράτηση το πρωί του περασμένου Σαββάτου.

Ο Σινγκ έχει μεταπτυχιακό στον ξενοδοχειακό τομέα, είναι άνεργος και ζει με τους συγκάτοικούς του στο Οραντζ του Λος Αντζελες.

Η εγγύηση του ορίστηκε σε 1.000 δολάρια. Σε περίπτωση που μπορέσει να τα καταβάλει αυτά τα χρήματα θα αφεθεί ελεύθερος αλλά θα απαγορεύεται να εισέλθει στο αεροδρόμιο.

Το Γραφείο Αεροπορίας του Σικάγο (CDA) δήλωσε: «Το CDA δεν έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των αεροδρομίων μας, η οποία διατηρείται από ένα συντονισμένο και πολύπλευρο δίκτυο επιβολής του νόμου. Ενώ αυτό το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση, καταφέραμε να διαπιστώσουμε ότι αυτός ο κύριος δεν αποτελεί κίνδυνο ασφαλείας για το αεροδρόμιο ή το κοινό. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους συνεργάτες μας για την διεξοδική διερεύνηση αυτού του θέματος».

Απορίας άξιο, πάντως, είναι πώς ο εν λόγω άνδρας πίστευε ότι θα προφυλαχθεί από τον κορονοϊό σε ένα διεθνές αεροδρόμιο, από το οποίο διέρχονται εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο...

(με πληροφορίες από Guardian)