Σίμπα, το κατσικάκι με τα τεράστια αυτιά που έγινε viral στο Πακιστάν

Εχει αυτιά πιο μεγάλα από το μπόι του.
Anadolu Agency via Getty Images

Ενα κατσικάκι με ασυνήθιστα μακριά αυτιά έχει γίνει σταρ στο Πακιστάν, με τον ιδιοκτήτη του να διεκδικεί ένα παγκόσμιο ρεκόρ (που μπορεί και να μην υπάρχει).

Ο μικρός Σίμπα γεννήθηκε στο Καράτσι τον περασμένο μήνα και αμέσως ξεχώρισε για τα τεράστια αυτιά του, που πλέον έχουν φτάσει τα 54 εκατοστά.

Anadolu Agency via Getty Images

Ο βοσκός Μοχάμεντ Χασάν Ναρέγιο λέει ότι έχει επικοινωνήσει με τους ιθύνοντες των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες, για να δει εάν η περίπτωση του συμπαθούς ζώου μπορεί να συμπεριληφθεί ως η καλύτερη όλων των εποχών, αν και δεν εμφανίζεται κατηγορία για τον «τράγο με τα μεγαλύτερα αυτιά» στον ιστότοπο του οργανισμού.

«Μέσα σε 10 έως 12 ημέρες από τη γέννησή του είχε προβληθεί ήδη σε όλα τα εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης – και κέρδισε έναν διαγωνισμό ομορφιάς. Μέσα σε 30 ημέρες έγινε τόσο δημοφιλής που μια διάσημη προσωπικότητα μπορεί να χρειαστεί 25 έως 30 χρόνια για να φτάσει αυτό το επίπεδο φήμης» κομπάζει ο κτηνοτρόφος.

Anadolu Agency via Getty Images

Τα αυτιά του Σίμπα είναι τόσο μακριά που ο Ναρέγιο πρέπει να τα διπλώνει στην πλάτη του ζώου, ώστε να μην τα πατάει. Εχει φτιάξει, επίσης, ένα ειδικό λουρί ώστε ο Σίμπα να μπορεί να τυλίγει τα αυτιά του γύρω από το λαιμό του.

Anadolu Agency via Getty Images

«Απαγγέλουμε στίχους του Κορανίου για να διώξουμε το κακό μάτι», λέει ο βοσκός. «Ακολουθώντας μια μακρά παράδοση που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, έχουμε στερεώσει γύρω του ένα μαύρο νήμα με στίχους του Κορανίου», εξηγεί.

Οπως λέει, μάλιστα, σχεδιάζει να αναδείξει τον Σίμπα σε σύμβολο για την προώθηση της εικόνας του Πακιστάν ως κορυφαίου έθνους εκτροφής αιγών.

(με πληροφορίες από Guardian)