Σκοτώθηκε ο «θρυλικός» αναβάτης Ντιν Χόλαντ μετά από τρομακτική πτώση σε κούρσα (βίντεο)

Τραγικό δυστύχημα στον ιππόδρομο Ντόναλντ.
Brendan McCarthy via Getty Images

Τραγικό θάνατο είχε ο Αυστραλός τζόκεϊ Ντιν Χόλαντ, 34 ετών, ως αποτέλεσμα τραυματισμών που υπέστη σε πτώση κατά τη διάρκεια αγώνα στην περιφερειακή πολιτεία Βικτόρια τη Δευτέρα (24/4), ανακοίνωσε η Racing Victoria.

Η αρχή ιπποδρομιών της πολιτείας είπε ότι ο Χόλαντ ήταν ένας από τους δύο αναβάτες που έπεσαν από τα άλογά τους στον αγώνα που διεξήχθη στον ιππόδρομο Ντόναλντ.

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο από τους διασώστες αλλά πέθανε επί τόπου. Ο άλλος αναβάτης έχει τραυματιστεί σοβαρά.

«Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα είμαστε όλοι βαθιά σοκαρισμένοι και λυπημένοι που ο Ντιν πέθανε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Racing Victoria, Άντριου Τζόουνς.

«Ο Ντιν ήταν ένας ταλαντούχος αναβάτης ελαφρών βαρών που... έχαιρε μεγάλης εκτίμησης από τους συνομηλίκους του. Ο θάνατος του Ντιν είναι αποκαρδιωτικός για όλους τους ιππικούς αγώνες στην Αυστραλία».

Ο Χόλαντ είχε κερδίσει έναν αγώνα Group 1 τον περασμένο μήνα με ένα άλογο που ονομάζεται In Secret in the Newmarket Handicap στον ιππόδρομο Φλέμινγκτον της Μελβούρνης. Ο Χόλαντ είχε 1.080 νίκες στην καριέρα του ως αναβάτης.

Ξεκίνησε να αγωνίζεται το 2005 και είχε πήρε την πρώτη του νίκη τον Ιανουάριο του 2006 στην ιπποδρομία Κεντούνα στην περιφερειακή πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας.