Στα 89 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκαν πέντε νέα

Τα τέσσερα είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.
.
.
Eurokinissi

Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από το Λονδίνο.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε 89.

Η κατάσταση του ασθενούς που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών έχει επιβαρυνθεί σημαντικά και είναι κρίσιμη.

Άλλα 11 κρούσματα ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα. Επίσης, το Deree ανακοίνωσε πως θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη και την Τετάρτη εξαιτίας επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ότι οικείοι βεβαιωμένων κρουσμάτων αγνοούν τον κατ’ οίκον περιορισμό και επισκέπτονται δημόσιους χώρους. «Η καραντίνα είναι υποχρεωτική κατάσταση και όχι συμβουλή» είπε ο κ. Αντωνακόπουλος στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στην ανάγκη αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου με ποινές.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να απενοχοποιηθεί η νόσος και να σταματήσει ο ρατσισμός. «Πρέπει να προστατευθεί το ιατρικό απόρρητο, αλλά και η κοινωνία και η οικονομία» σημείωσε.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή