Στέφανος Τσιτσιπάς: Κέρδισε το Monte Carlo Masters για τρίτη φορά

Για τρίτη φορά την τελευταία τετραετία ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχτηκε πρωταθλητής στο φημισμένο τουρνουά Masters στο Μόντε Κάρλο.
via Associated Press

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (6-1, 6-4) του Νορβηγού Κάσπερ Ρουντ στον τελικό και κατέκτησε για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον τίτλο στο Monte Carlo Masters.

Ο Νορβηγός ήταν αυτός που σέρβιρε στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και υπερασπίστηκε το σερβίς του, κάνοντας το 1-0, ωστόσο η απάντηση του Έλληνα πρωταθλητή ήταν εμφατική. Ο Τσιτσιπάς έκανε το 1-1 με λαβ γκέιμ και άμεσα πήρε το πάνω χέρι, καθώς έκανε μπρέικ και μπήκε μπροστά με 2-1, πανηγυρίζοντας επτά συνεχόμενους πόντους στο δεύτερο και το τρίτο γκέιμ του τελικού.

Ο Ρουντ είχε μπρέικ πόιντ, αλλά το έσβησε ο Τσιτσιπάς και κάπου εκεί κρίθηκε σε μεγάλο βαθμό το πρώτο σετ. Ο 25χρονος τενίστας έκανε και δεύτερο μπρέικ στη συνέχεια και πέρασε μπροστά με 4-1, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά στο σημείο αυτό την κατάκτηση του πρώτου σετ, που ήρθε πολύ εύκολα (6-1), κατακτώντας έξι συνεχόμενα γκέιμς.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε το δεύτερο σετ, από εκεί που τελείωσε το πρώτο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πήρε έβδομο συνεχόμενο γκέιμ, κάνοντας το 1-0 στο δεύτερο σετ, αν και ο Ρουντ βρέθηκε να έχει μπρέικ πόιντ. Ο Νορβηγός απάντησε με λαβ γκέιμ για το 1-1 και σπατάλησε ακόμη μία ευκαιρία για μπρέικ στη συνέχεια.

Δημοφιλή